Aczél Zoltán gyakorlatilag a nulláról csinált egy egészen jó csapatot. A Dabas-Gyón kivívta az ellenfelek elismerését is.


Fotó: Youtube
 • Az ezt megelőző bajnoki évben a Pest megyei első osztályban szerepeltetek. Jelentős, 18 pont előnnyel nyertétek a bajnokságot, feljutottatok az NB3-ba, de alig maradt 1-2 játékos, így új csapatot kellett építeni. Mi volt az oka, hogy szinte senki sem maradt ebből a rendkívül eredményes gárdából?
 • Valóban. 16-os keretünk volt és 14-en távoztak. A legtöbbjük nem tudta vállalni azokat a feltételeket, amelyek a harmadosztályhoz kellettek. Heti 5 edzés, vasárnapi mérkőzés, továbbá nem szerették volna feladni munkahelyüket. A döntésüket el kellett fogadnom és tavaly július másodikán 45 próbajátékossal indultunk. Egyedül néztem meg őket és 3 nap alatt leigazoltunk 14 labdarúgót. Éreztem, hogy nagyon nehéz lesz, de láttam bennük fantáziát. Ezek a srácok a korábbi csapataikban keveset játszottak, és elképesztően rossz állapotban voltak. Így indultunk neki.
 • Milyen céllal vágtatok neki a bajnokságnak?
 • Az első hetet követően, 5 edzés után összehasonlítottam őket a megyei csapatommal és úgy éreztem, hogy van köztük 4 gól különbség a megyei javára. Nem nézett ki jól a brigádom, ezért azt jeleztem az elnökünk felé, hogy nagyon-nagyon kemény munkával a bennmaradás lehet a cél.
 • Nem is indult számotokra jól a pontvadászat, hiszen 4 forduló után mindössze 1 pontotok volt. Hogy sikerült innen felállni?
 • Lehetett érezni, hogy nem felelünk meg az NB3-as követelményeknek, sem fizikálisan, sem játékban, sem taktikailag, sem sebességben. Akkor volt egy kis baj, de végül olyan kohézió jött létre, amilyent még nem láttam. Itták a szavaimat, dolgoztak becsülettel és egyre jobb fizikális állapotba kerültek. Volt egy fordulópont, amikor kétszer nyertünk egymás után. A Harasztit megvertük idegenben, majd a rivális Dabas ellen is győzni tudtunk hazai pályán. Elindultunk felfelé. A kohézió, az edzések és a lejátszott mérkőzések hatására kezdtünk játékban is javulni. Végül egy csodálatos félszezonunk lett.
 • Remekül sikerült az utolsó 3 forduló. Megvertétek a Monort, amely az előző bajnokságban még NB2-es volt, majd a Kecskemétet is, aztán pedig a Honvéd tartalékjaival döntetlent játszottatok.
 • Valóban, mindhárom nagy fegyvertény volt, és bár az eddig szerzett 22 pontunk nem sok, de a játékosok a maximumot hozták ki magukból.
 • Ez a pontszám nagyon jó alap a bennmaradáshoz.
 • Kellene összességében 33-35 pont, de nagyon oda kell figyelni, mert kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk! Nem számolgatunk, hanem csendben, szerényen készülünk tovább.
 • Mely játékosok voltak azok, akik a legjobban teljesítettek az eddigiek során?
 • Senkivel sem lehettem elégedetlen. Főleg emberileg és fizikálisan a maximumot hozták ki magukból a srácok, de vannak, akik játékban is nagyon sokat tettek hozzá. Steer Bencének rengeteg bravúrt köszönhetünk. Jól irányította a védelmet és a vonalon is nagyon erős volt. Ablonczy Gerjén kimondottan jó teljesítményt nyújtott, egy elképesztően jó futballistát ismertem meg személyében. Kiemelkedő volt még Popovics Bertold, Marsa Levente és Varga Bence is. Bence az egyik legjobb kilencese ennek az osztálynak. Nagyon sokat látok benne. Mindenképpen fontos megemlíteni Grabant Pétert és Gaszner Rolandot is. A házi osztályzataim alapján Roland lett az első, Ablonczy Geri a második, Popovics Bertold pedig a harmadik. A csapat tengelye végig jó teljesítményt nyújtott az eddigiek során.
 • Lesz-e változás a játékosállományban?
 • Távozik Tárkányi Gergő, Kürti Zsolt, Soós Dávid, és Horváth Csanád. Dávid a Kelenhez, Csanád pedig Ménfőcsanakra igazol. Nagy Adrián abbahagyta a labdarúgást. Érkezők: Markovics Bence Gyöngyösről belső védő pozícióra; Aranyos Mózes az RKSK-tól, ő baloldali belső védő. Leigazoltuk Mohácsik Gábort is, aki szintén az RKSK-tól érkezett, valamint Csepregi Richárdot az FC Dabastól. Szeretnék még 1-2 labdarúgót a csapathoz hozni!
 • Úgy vélem, hogy erősödik a játékosállomány. Talán magasabbra lehet tenni a lécet, mint a bennmaradás?
 • Még mindig a bennmaradás a cél, hiszen látom a határainkat, és emellett vannak sérültjeink is. Ettől függetlenül jó lenne feljebb végezni.
 • Miként zajlik a felkészülés?
 • 8 hét alatt 10 edzőmeccset játszunk. 3 ciklusra oszlik a felkészülés. Az első 2-3 hétben az alap állóképesség, azt követi a gyorsasági, aztán pedig a formába hozás. Egyelőre megfelelő ütemben haladunk. Bizakodó vagyok, mert nagyon rendesen dolgoznak a fiúk. Szó nélkül csinálnak mindent, ezért nagyon becsülöm őket.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply