A védelem stabilizálásán dolgoznak. Interjú Balogh Istvánnal a Csepel FC vezetőedzőjével

A Csepel FC négyszeres magyar bajnokként, jelenleg a harmadosztályban szerepel, s egyelőre nem nagyon látszik az előrelépés esélye. Balogh István vezetőedző válaszolt kérdéseimre.

Fotó: csepelfc.hu

 

– A nyáron vette át a labdarúgócsapat irányítását. Az előző bajnoki évben a 13. helyen végeztek, jelenleg nagyjából ugyanez a helyzet, hiszen most a 14. helyen állnak, de biztos távolságban a kiesőhelytől. Milyen célokkal vágtak neki a bajnoki évnek, illetve mennyire elégedett az őszi szerepléssel?
– Akkor szembesültem vele, hogy milyen a játékosállomány, amikor átvettem a csapatot. Kevés a tapasztalt labdarúgónk, s jó pár pontot a rutintalanságunk miatt hullajtottunk el. A biztos bennmaradást szerettük volna elérni, de ezt nem szeretem célként kitűzni. Minden mérkőzésen nyerni kell, adjuk ki magunkból a maximumot, s aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Úgy tűnik, hogy bennmaradunk, de a megszerzett pontok számával nem vagyok elégedett. Higgadt, rutinos játékkal, jóval több lehetne.
– Holtversenyben a második legtöbb gólt kapták a mezőnyben. Ez is a rutintalanság számlájára írandó?
– Rengeteg gólt kaptunk emiatt, de egyéni hibákból is. Már évközben próbáltuk stabilabbá tenni a védelmet, s jelen pillanatban is ezen dolgozunk. Meglátjuk, hogy ez miként sikerül majd.
– Mely játékosok teljesítményével volt a leginkább elégedett?
– Nem nagyon szeretek senkit sem kiemelni, mert amikor nyertünk, csapatként álltunk egymás mellett, s úgy sikerült a győzelmet kiharcolnunk. A Herbály Tomit viszont mindenképpen meg kell említenem, hiszen annyira kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Persze egy játékos soha sem egyedül nyeri meg a mérkőzést, a hét góljához kellett a csapat is.
– Szikes Péter szombaton a Biatorbágy együttesében lépett pályára. Távozik Önöktől?
– Valóban, Biatorbágyra igazol. Magánéleti okokra hivatkozott, más munkakörbe kerül, így nem tudott volna annyit járni az edzésekre.
– A sajtóból lehetett értesülni arról, hogy egyik gólerős játékosuk, Juhász László is eligazol.
– Ő Ceglédre megy. A legújabb hír pedig, hogy sajnos a Herbály Tomi is távozik. Úgy néz ki, hogy Németországban folytatja pályafutását. Nagyon érzékenyen érint bennünket mindegyikük eligazolása. A Szikes Peti és a Juhász Laci rutinos játékosok, a Hörbi pedig fiatalon is vezéregyénisége volt együttesünknek. Hét gólt rúgott az őszi szezonban, s nagyon nagy segítségünkre volt.
– Vannak új igazolásaik?
– Szeretnénk megfelelően pótolni a távozókat. Eddig Tóth Csaba érkezett, aki Dunaújvárosban játszott az elmúlt félévben. Mellette sikerült megszereznünk Hesz Olivért, ő a Honvéd NB3-as csapatából jött, valamint Mészáros Attilát és Grót Tamást, akik ősszel az Újbudában rúgták a labdát.
– A Csepel FC az egyik legpatinásabb magyar labdarúgócsapat. Melyek a középtávú céljaik? Van-e valamilyen realitása az előbbre lépésnek, a magasabb osztályba kerülésnek?
– Minden együttesnek az kellene, hogy legyen a célja, hogy minél magasabb osztályban szerepeljen, pláne a Csepelnek, amelyben annak idején én is játszottam az első osztályban.  Természetesen jó lenne feljebb jutni, s idővel visszakerülni a legjobbak közé, de ehhez olyan anyagi feltétel kellene, ami jelen pillanatban még nem áll rendelkezésre. Nem tudom, hogy mikor adatik meg ez a lehetőség. Jelen állás szerint ez nagyon távolinak tűnik.
– Már túl vannak néhány edzőmeccsen. Hogy haladnak a felkészüléssel?
– Eddigi eredményeink vegyesek, de úgy érzem, hogy ott tartunk, ahol kellene. Heti két felkészülési meccset játszunk, s emellett még három edzés is van. Elég keményen dolgoztak a srácok az elmúlt időszakban, mostantól kezdve majd a frissítésen, a taktikai dolgok begyakorlásán lesz a hangsúly.
– Milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság végén?
– Akkor lennék elégedett, hogyha nem kapnánk gyermeteg gólokat, s meg tudnánk nyerni azokat a mérkőzéseket, amelyeket az ősszel döntetlenre hoztunk, utalnék például a BKV ellenire, vagy ha legalább döntetlent érnénk el az olyan találkozókon, mint az MTK ellen, ahol az ősszel az utolsó percekben kapott találattal szenvedtünk vereséget.

Szécsi József