A terveknek és céloknak megfelelően halad az Andráshida. Interjú Kalamár Milánnal

Az Andráshida idegenben is meggyőző fölénnyel nyert a csoport élmezőnyéhez tartozó Puskás Akadémia tartalékjai ellen. Kalamár Milánnal a hidai védelem egyik oszlopával beszélgettünk.

 

kalamar-milan.jpg

 

– Milyen időjárási körülmények között került sor a mérkőzésre? Melyik pályára vitték a meccset és mennyire volt játékra alkalmas a talaj?

– Nagyon szélsőséges időjárási körülmények között játszottuk le a mérkőzést, nagyon hideg volt és ráadásul még az eső is szakadt. Az egyik edzőpályán mértük össze a tudásunkat a Puskás 2 csapata ellen. A pálya egyik fele alkalmas volt a játékra teljes mértékben, viszont a másik térfélen volt, hogy megállt a labda a vízben, ezért azon a pályarészen rövid passzos játékot nem igazán lehetett játszani.

– Hogyan készültetek a Puskás Akadémia II. elleni találkozóra? Milyen taktikával léptetek pályára?

– Az edzőnk, Dobos Sándor mindig a következő meccset tartja szem előtt, ami nagyon jó, hiszen alapos felkészítést kapunk az ellenfél játékából, így nekünk játékosoknak is könnyebb a dolgunk. A Puskás elleni találkozón azt az utasítást kaptuk, hogyha tudjuk, próbáljuk minél messzebb tartani az ellenfelet a saját kapunktól, és próbáljunk már az ellenfél térfelén letámadni, ezáltal dominálni a mérkőzésen.

– Védő szempontból milyen volt a mérkőzés? Mennyire voltál elégedett a játékoddal?

– Az első negyed órában felvettük a mérkőzés ritmusát, de ezután egyértelműen mi domináltunk. A taktikánk bevált, mert sok labdát megszereztünk a középpályán, ezáltal nekünk védőknek már könnyebb dolgunk volt. Alapvetően belső védő vagyok, de a sérülések miatt most a bal oldali védő szerepet kaptam ezen a mérkőzésen, ami nem áll tőlem messze, hiszen fiatal koromban sokat játszottam ezen a poszton is. A nekem szánt feladatot úgy érzem sikerült teljesítenem, sőt ha a szerencse mellém áll, akár gólt is szerezhettem volna a 2. játékrészben. A helyzetek számát tekintve felénk billent a mérleg nyelve, sok helyzetet alakítottunk ki, és 3-at gólra is váltottunk belőle.

– Hogyan estek a gólok?

– Az első gólunk egy szép akciót követően született, amit Tóth Laca a jobb alsó sarokba gurított. Majd a 2. félidő 46 és 47. percében 2 ziccerünk is kimaradt. Először Tóth László vezette a kapussal szemben a labdát, ami a bal kapufán csattant, rá egy percre Wittman Ádám futotta le a védőjét és bal külsővel lőtte el a labdát, de a kapus bravúrral hárítani tudott. A 2. gólunk ismét egy szép támadás után született, és Tóth László ballal kilőtte a hosszú sarkot. A 3. találatunkat egy bal oldali támadást követően szereztük meg. Tóth Laca ment el a bal szélen és a centerezésre Vittman érkezett, aki a kapus fölött a hálóba pörgetett. A mérkőzés vége felé a Puskás 2 csapata mindent egy lapra feltéve támadott, és egy szabadrúgás után fejjel szépíteni tudott.

– Miként ítéled meg az Andráshida eddigi teljesítményét és mire számítasz a hátralévő három fordulóban?

– Eddig azt hiszem, hogy a terveknek és a céloknak megfelelően haladunk, ha egy kicsivel több szerencsénk lett volna 1-2 mérkőzésen, akkor talán pár ponttal még többet gyűjtöttünk volna. Most szombaton játszunk a Diósd gárdája ellen, én sajnos 5 sárga lapos eltiltásomat töltöm, de biztos vagyok benne, hogy a srácok mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, és nem is lehet más a célunk, mint hogy otthon tartsuk a 3 pontot. Ajkáról mindenképpen ponttal szeretnénk távozni, és ugyanez a helyzet a Gyirmót 2 csapata ellen is.

Szécsi József