A sors visszaadott valamit. Interjú Hársfalvi Andrással a Veszprém kapusával

harsfalvi-andras.jpg

– Egymást követően három vereséget szenvedtetek az Andráshida, az Érd majd a Csorna csapatától, így különösen fontossá vált, hogy jól szerepeljetek a Hévíz ellen. Miként készültetek a találkozóra?

– Mindenki átérezte a mérkőzés súlyát, úgy kezeltük ezt a meccset, hogy ha nem nyerünk, búcsút inthetünk a harmadosztálynak. Ennek ellenére a hangulat egész héten jó volt, nem estünk kétségbe. Persze taktikailag erősen készültünk, de nem váltunk görcsössé.

– Sikerült kapott gól nélkül lehoznotok a meccset. Kapusszempontból milyen volt a mérkőzés? Sokszor kellett játékba avatkoznod?

– Nem kellett sokat védenem, mindössze 3 kapura lövés volt. A többi beavatkozásom hazaadásokból és lecsorgó labdák összeszedéséből állt. Jól védekeztünk és ellenfelünk sem erőltette a támadójátékot.

 – Már negyedóra sem volt hátra a meccsből, amikor Bognár Bence a hálóba talált.

– Kicsit úgy éreztem, hogy a sors visszaadott valamit, mert az utolsó három meccsünk mindegyike balszerencsés körülmények között úszott el. Kétszer előnyből, egyszer emberelőnyből 11-essel szenvedtünk vereséget. Hatalmas megkönnyebbülés volt, főleg hogy tudtuk, nincs már sok idő hátra.

– Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a hajrá, hiszen nem csak a 14-18. helyezettek, hanem a 3 csoport legrosszabb 13. helyezettje is kiesik majd a bajnokság végén. Négy mérkőzésetek van hátra Honvéd (i), III. KER. TVE (o), Videoton (i), Komárom (o). Véleményed szerint hány pontot szükséges még szereznetek a bennmaradáshoz?

– Nem szerettük volna, de így alakult, hogy számolgatnunk kell. A legrosszabb, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk. Valóban, a legrosszabb tizenharmadik helyezett is kiesik, s egyelőre ezek mi vagyunk. Jó lenne még egy csapatot megelőzni. Elérhető távolságra van, hiszen az előttünk lévő Csepelnek 3 pont előnye van hozzánk képest. Nem tudok konkrétumot mondani, hogy hány pontra lenne szükség a bennmaradáshoz. Jó lenne minden meccset megnyerni, s ha így alakul, akkor biztosan bennmaradunk, mert előttünk botlani fognak ebben biztos vagyok.

Szécsi József