A Sajóbábony játékosai egyre jobban felveszik a harmadosztály ritmusát. Interjú Kriston Istvánnal

– Újonc csapatként 13 pontot szereztetek. Sok ez vagy kevés? Miként értékeled a 16 fordulón át nyújtott teljesítményt?

– Reálisan értékelve 3-4 ponttal szerezhettünk volna többet, tehát emiatt lehet bennem hiányérzet. Viszont ami pozitívum, hogy maradt reális esélyünk a célunk teljesítésére, azaz a bennmaradás kiharcolására. Teljesítményünk nagyon hullámzó volt az ősz folyamán így ezen mindenféleképpen változtatnunk kell, kiegyensúlyozottabbá kell hogy váljon a csapat formája. De úgy ítélem meg, hogy a játékosok egyre jobban felveszik a harmadosztály ritmusát. Ezáltal a felkészülés alatt lesz mire építkezzünk.

– Az utolsó 5 fordulóban mindössze 1 pontot sikerült begyűjtenetek. Elfáradtatok a szezon végére?

– Nem úgy fogalmaznék, hogy elfáradtunk, hanem inkább elfogytunk egy kicsit a szezon végére az eltiltások és egy-egy sérülés miatt, ezt nem kifogásként említem, hanem tényként. Ez pedig nagyban befolyásolta, hogy a mérkőzéseink a végén nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük.

– Melyik mérkőzésen/mérkőzéseken ment a csapatnak a legjobban a játék? Mikor voltál a leginkább elégedett?

– A Tállya és a Nyírbátor elleni mérkőzéseket említeném, mert ezen a két mérkőzésen szinte végig azt a teljesítményt tudtuk nyújtani, amit a harmadosztályú szinten szeretnénk látni a csapattól. Ami nem azt jelenti, hogy a többi mérkőzésen nem voltak jó periódusaink.

– Kik a csapat húzóemberei?

– Egész ősszel azon dolgoztunk, hogy csapatként nyújtsunk jó teljesítményt ezért név szerint nem szeretnék senkit kiemelni. Ettől függetlenül természetesen voltak játékosok, akiknek a teljesítményével teljes mértékben elégedett voltam. Itt szeretném megemlíteni a csapat edzéseken mutatott nagyon jó hozzáállását, amelyet példaértékűnek értékelek.

– Miként telik majd a téli szünet és mikor kezditek meg a felkészülést?

– Még kedden (2018.12.04.) Magyar Kupa mérkőzés vár ránk (Sajóbábony – Taksony), amelyet nagyon komolyan veszünk és szeretnénk sikeresen megvívni. Majd utána két-három levezető edzés következik a téli pihenőt megelőzően. A felkészülést a Kupa mérkőzés eredménye is befolyásolja, ennek függvényében kell megtervezzük a felkészülés kezdetét.

– Hol és hogyan készültök?

– Időjárástól függően, szeretnénk minél többet hazai környezetben készülni. Tehát van úgynevezett A és B terv. Edzőtábort nem terveztünk. Viszont szeretnénk több külföldi harmadosztályú klubbal felkészülési mérkőzést játszani.

– Lesz-e változás a játékosállományban? Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

– A kupamérkőzés most a legfontosabb így most ez tölti ki a napjainkat, erre koncentrálunk leginkább.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply