A remek védő a csatárposzton is feltalálja magát. Interjú Takács Kornéllal az FC Dabas játékosával

Az elmúlt hétvégén hosszú idő után végre nyerni tudott az FC Dabas labdarúgócsapata. A helyi rivális Dabas-Gyón FC elleni sikerről beszélgettünk Takács Kornéllal. (Szerdán, az interjú elkészülte után, a dabasiak 4-0-s vereséget szenvedtek a Békéscsaba második csapatától).

 

takacs-kornel.jpg

Fotó: www.fcdabas.hu

 

– Nehéz időszakon vagytok túl. Zsinórban hat vereséget szenvedtetek és lecsúsztatok a kieső zónába. Menet közben vezetőedzőtök Dajka László elköszönt tőletek. Milyen okai voltak a sikertelenségnek? 

– Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, mindenkit megviselt a csapat körüli sikertelenség. Hat vereség mellett ráadásul rúgott gól nélkül –hoztuk le a mérkőzéseket, sőt öngólok, egyéni hibák miatt sorozatban kaptuk a gólokat. Úgy vélem, hogy ez egy folyamat része volt, Dajka László és a Csapat nem igazán került egy hullámhosszra. Lezártunk egy korszakot, remélem, hogy innen csak felfelé vezet az út. Annyi biztos, hogy mindenki felszabadult egy kicsit és pozitív irányban változott az öltözői hangulat is.

– Kucsák István vette át a csapat irányítását. Mi volt az amin változtatott?

– Minden edző ténykedése más és más. A szezon végéhez közeledve inkább azt kell elhitetni velünk játékosokkal, hogy meg tudjuk csinálni azokat a dolgokat, amelyeket elvárnak tőlünk. Az öltözői hangulat is nagyban javult a változtatással.

– Kiemelt érdeklődés övezte a Dabas-Gyón elleni városi rangadót. Milyen volt a mérkőzés körítése?

– Valóban egy kiemelt érdeklődéssel várt mérkőzés volt. Igyekeztünk egy – szokásos – mérkőzésként kezelni ezt az összecsapást, de ahogy közeledett a mérkőzés napja, úgy érezhető volt a feszültség, ami betudható a sikertelenségünknek is és a városi riválisnak is. Számítottunk arra, hogy nagyobb figyelem övezi majd a találkozót, amely szerencsére a nézőszámban is bebizonyosodott. NB3-as szinten sokan tekintették meg a városi rangadót.

 

Dabas TV

 

– Ilyen arányban is megérdemelt a győzelmetek? Milyen volt a mérkőzés képe?

– Úgy vélem, hogy megérdemelt győzelmet arattunk, a mérkőzés folyamán talán egy 20 perc üres járatunk volt. Rendkívül motivált volt a csapat, lehetett érezni, hogy előbb-utóbb jönni fog a gól is. Szerencsére már a 10. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Vezetésünk birtokában kicsit kapkodóvá vált a játékunk, de a második félidőben sikerült teljesen megérdemelten még 2 gólt szerezni. Látszólag könnyű győzelmet arattunk, viszont a csapat nagyon megdolgozott ezért a sikerért.

– Az elmúlt időszakban többnyire csak csereként kaptál helyet a csapatban, de most két góllal bizonyítottad azt, hogy helyed van a kezdő tizenegyben. Hogyan érted el találataidat?

– Valóban rengetegszer csak csereként kaptam lehetőséget, azon vagyok, hogy ismét stabil kezdőjátékosként számoljanak velem. Az első gólomnál egy oldalról belőtt labdára érkeztem remekül és passzoltam a kapuba, második találatomat pedig tizenegyesből szereztem. Mondanom sem kell, hogy nagy önbizalmat adott ez a két találat.

– Annak idején támadóként ismerhettünk meg, majd a Pénzügyőrnél kitűnő védő vált belőled. Most milyen poszton jutottál szóhoz?

– A Pénzügyőrnél kitűnő és rendkívül szép éveket töltöttem belső védőként, majd onnan kerültem Dabasra ahol szinten remek 4 évet játszottam belső védőként. Azonban az elmúlt időszakban a szakvezetés a csatár pozícióban tudott elképzelni, igyekszem ezen a poszton is megfelelni, de ha választanom kellene, akkor a védelemben érzem jobban magam.

– Véget ért az őszi szezon, de van még egy előrehozott forduló, éppen a Pénzügyőr ellen. Mit vársz az összecsapástól?

– Egy jó mérkőzésre számítok, szeretnénk győzelemmel zárni a szezont, azért dolgozunk hétköznap, hogy hétvégén sikert érjünk el. Számunkra létfontosságú ez a találkozó, ezért bízom a három pont megszerzésében. Remélem, hogy győzelemmel a hátam mögött tudom meghívni a Pénzügyőr edzőpárosát egy üdítőre.

– Jelenleg még mindig kieső helyen álltok. A jelenlegi játékoskeret alkalmas a bennmaradásra, vagy erősítésre szorul?

– Hiszem, hogy ez a keret alkalmas lehet a tabellán az első tíz közé kerülni. Eddig nem alakult jól a szezonunk. Ennek számos összetevője lehet. Felesleges is elemezni, valamint nem is a játékosok dolga. Hosszú még a szezon, bízom a sikeres folytatásban.

Szécsi József