A Putnok ellen égetően fontos 3 pontot szerzett az ESMTK, amivel elmozdult a kieső helyekről. Interjú Bányai Róberttel.

banyai-robert.jpg

 

– Az elmúlt forduló előtt a 16., a kieső helyek egyikén álltatok. Miként jutott idáig a csapat és mi volt az oka az addigi kevésbé sikeres szereplésnek?

– Sajnos így van, kieső helyen voltunk. Nagyon sok tényezőtől függ egy-egy mérkőzés, minden csapat nagy hangsúlyt fektet a stabil védekezésre és a kőkemény párharcok megnyerésére. Ősszel sajnos több mérkőzésen is alul maradtunk ezekben, ugyanakkor a góllövéssel is hadilábon álltunk.

– Milyen taktikával léptetek pályára a Putnok ellen?

– Felkészültünk a Putnokra, tudtuk, hogy van pár hiányzó játékosa, ezt ki kellett használnunk. Kötelező volt hazai pályán a győzelem bármi áron, jó játék rossz játék, három pont volt a cél, ami sikerült is. Úgy ment ki a csapat, hogy csak mi nyerhetünk, senki más

– Melyik poszton jutottál szóhoz és mi volt a feladatod?

– Középső középpályán játszottam, ahol szoktam. Elsősorban a védelem előtt stabilitást adni, taktikailag fegyelmezetten futballozni (sok futás, agresszivitás, párharcok megnyerése) és persze irányítani a csapatot, a jobb és bal oldalt összekötni.

– A 3-0-s győzelem sima mérkőzést sejtet. Valóban így volt?

– Győztünk 3-0-ra, a mérkőzés előtt éreztem a győzni akarást a csapaton, nem volt kétség, hogy ki nyeri a derbit, igen szerintem sima volt.

– Melyek voltak azok a tényezők, amelyek miatt sikerült megnyerni a meccset?

– Az első 20-25 percet leszámítva azt futballoztuk, meg úgy, ahogyan kellett. Nagy hangsúlyt fektettünk a párharcok megnyerésére és a második labdák begyűjtésére, és ezekben jobbak voltunk a Putnoknál. Három góllal többet rúgtunk mint ők, helyzeteinket gólokra váltottuk.

– Miként estek góljaitok?

– Az első gól előtt volt egy labdaszerzésünk a Putnok térfelén, Lázár Benjinél volt a labda, rávezette a védelemre, elindultam mélységből mellette, majd ő szépen elém tette a lasztit, egy igazítás után bepasszoltam Mohácsik Gabinak, aki egyből kapura lőtt 1-0. A második gól szintén labdaszerzésből indult. Nálam volt a labda, felpasszoltam az előttem játszó Horváth Ricsinek, aki egyből a két védő közé beinduló Németh Zolinak passzolt (parádés átadás volt). Zoli nem habozott, a ziccert gólra váltotta 2-0. A harmadik gól előtt Lázár Benji futott el a pálya szélén gyorsaságát kihasználva, és nagyon szépen átpasszolta a hosszún érkező Murinai Barnának, aki egyből a kapuba pofozta a labdát 3-0.

– A hétvégén a bajnoki címre aspiráló Jászberény vendégei lesztek. Mire számítasz a találkozón?

– A Jászberény jó csapat, remek játékosok alkotják az együttest, de mi egyre jobbak vagyunk, kezdünk összekovácsolódni. Nem féltem magunkat, győzni megyünk. Szerény személyem szerint elhozzuk a 3 pontot Jászberényből.

Szécsi József