A Nyíregyházával szeretne visszajutni az első osztályba. Interjú Harsányi Zoltánnal

A Nyírbátor legyőzését követően már hat pont az előnye a Nyíregyházának a második helyezett Cegléddel szemben. Kedden Debrecenben Magyar Kupa negyeddöntő vár Mátyus János együttesére, amely az első találkozón 2-1-es vereséget szenvedett. A frissen igazolt Harsányi Zoltánnal beszélgettünk a Nyírbátor elleni meccsről és a Magyar Kupában való esélyekről.

 

harsanyi-zoltan.jpg

 

– A téli szünetben Mezőkövesdről kerültél Nyíregyházára. Sikerült beilleszkedned?

– Úgy érzem, hogy sikerült a beilleszkedés. A srácok nagyon jól fogadtak. Úgyhogy máris otthon érzem magam az öltözőben. Az edző és a tulajdonos úr is úgy fogadott, mintha hazajöttem volna.

– Korábban negyvenhárom élvonalbeli mérkőzésen léptél pályára, melyeken öt gólt szereztél. Milyen érzés most az NB3-ban játszani és milyennek látod a harmadosztály színvonalát az eddigi három meccs alapján?

– Nem tartom magam NB3-as labdarúgónak, így alakult, az NB3-ba kerültem vissza, viszont nem egy harmadosztályú csapathoz. Ugyanúgy, mint a Nyíregyháza én is az első osztályba szeretnék visszakerülni. A színvonal viszont jobb, mint amire számítottam.

– Háromgólos győzelmet arattatok a Nyírbátor ellen, ami abszolút magabiztosnak tűnik, de a találkozó csak a nyolcvanadik percben dőlt el.

– Igen, a háromgólos győzelem az mindenképpen megnyugtató. Mátyus János vezetőedző előzetesen fel is hívta rá a figyelmünket, hogy nem lesz egy egyszerű találkozó. A három pont megszerzése volt a legfontosabb, de azért jól játszottunk. A Nyírbátor viszont egy ideig nagyon jól védekezett. Nehezebb mérkőzés volt, mint amire számítottunk.

– Felelevenítenéd a gólok történetét, melyek közül te szerezted az első kettőt?

– Nem is emlékszem, hogy korábban mikor fejeltem gólt, nemhogy egy meccsen mindjárt kettőt. Ennek külön is nagyon örülök, de ugyanúgy, mint az összes gólhoz, amit csatárok szereznek, ehhez is kellett az egész csapat. Úgyhogy nagyon köszönöm a csapattársaknak, hogy ezt lehetővé tették.

– Nagy az esélye, hogy a következő szezonban visszatérsz a Nyíregyházával a másodosztályba, s gazdagabb leszel egy bajnoki címmel. Már háromgólos vagy, hány góllal lennél elégedett a bajnokság végén?

– A gólok, ahogy mondani szokták, csak cseresznyék a tortán. Az elsőszámú célunk, hogy a csapat jól játsszon, jól szerepeljen. A bajnoki cím lebeg mindenkinek a szeme előtt. Úgyhogy más nem is lehet a célunk egy ilyen kerettel és edzőstábbal, s egy ilyen tulajdonosi háttérrel.

– Kedden kerül sor Debrecenben a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágójára. Hátrányból várjátok a folytatást. Látsz némi esélyt a továbbjutásra?
– Ahogy mondani szokták, minden mérkőzés 0-0-ával kezdődik. Ez most egy picit nem igaz, mert mínusz egy van a számunkra. Viszont ha gólt tudnánk szerezni, az nagyon sokat lendítene a játékunkon. Az biztos, hogy nem fogjuk feltett kézzel megadni magunkat. Az első meccs is azt tükrözte, hogy van keresnivalónk egy Debrecen ellen is, és mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért. Ez lesz 
 számunkra a szezon egyik legfontosabb meccse

Szécsi József