A Nyírbátori FC-nél kilencvenkilenc százalékban már kialakult a játékoskeret. Interjú Márton István vezetőedzővel

Az elmúlt szezonban Márton Istvánnak sikerült benntartania a harmadosztályban a Nyírbátori FC labdarúgócsapatát, de a jövő héten induló bajnokságban talán még nehezebb dolga lesz, hiszen az utolsó öt helyezett, valamint a három csoport legrosszabb 13. helyezettje kiesik majd. Ezt elkerülendő gőzerővel készülnek, s több helyen is változtattak a játékosállomány összetételén.

 

– A téli szünetben nyolc pontot szerezve az utolsó helyen állt a Nyírbátor, így az év végi 14. hely és a végül megszerzett 25 pont egyáltalán nem tűnik rossz eredménynek. Szezon közben vette át a csapatot. Hogyan értékeli a labdarúgókkal eltöltött időszakot?

– Az őszi szereplés hagyott kívánnivalót maga után, szerencsére télen olyan minőségű igazolások történtek, hogy sikerült a bennmaradást kiharcolni. Hasznos volt ez az időszak is, én is sokat tanultam belőle milyen szezon közben átvenni a csapatot.

– A nyáron milyen változás történt a játékosállományban, s várható-e még további?

– Távozott: Fülöp Gergő, Soós Tibor, Vámos Márk, Szilágyi Krisztián, Fabu Márton. Érkezett: Vasas Gergő, Bernáth Martin, Kornutyak Volodymyr, Hornyák Marcell, Németh Szabolcs, Reznek Donát, Szabó Roland. A keret 99%-ban véglegesnek mondható.

– Hogy halad a felkészülés? Hol készülnek és heti hány edzéssel, illetve mely csapatokkal játszottak eddig edzőmeccset és milyen eredményeket értek el?

– Az első két hétben napi kettőt edzettünk. A harmadik héten csak heti kétszer volt két edzés a többi napon egy, ettől a héttől kezdve már bajnoki ritmusban edzünk napi egy edzés mellett kedden kettőt edzünk. Edzőmeccsek: Nyírbátor – Kisvárda 2-2, Fehérgyarmat – Nyírbátor1-3, DVSC II. – Nyírbátor 2-3, Nyíregyháza Spartacus – Nyírbátor 2-0, Nyírbátor – Cigánd 0-4, még egy edzőmeccset játszunk a Nagyecsed ellen.

 – Miként látja a Keleti csoport erőviszonyait?

– Úgy gondolom a Keleti csoport továbbra is magas színvonalat képvisel. El kell majd telni egy pár fordulónak mire tisztázódnak az erőviszonyok. Nem tudni mire számíthatunk a tartalékcsapatoktól, van újonc csapat is, valamint kaptunk a Közép csoportból is csapatokat.

– Milyen célokkal vágnak neki a most következő bajnokságnak?

– A célunk a biztos bennmaradás kiharcolása lesz! 

Szécsi József