A másodosztályú csapatok ellen sem vallottak szégyent a Szekszárdi UFC labdarúgói, sőt…

Gőzerővel készülnek a szekszárdi labdarúgók a tavaszi szezonra. Eddig három felkészülési mérkőzést játszottak, mindhármat másodosztályú együttes ellen. Bár ezek csak edzőmeccsek, de mégis sokatmondó, hogy 1-0-ra legyőzték, majd 0-0-s döntetlent játszottak a Kozármislennyel, s a Csákvártól elszenvedett 1-0-s vereség is azt jelzi, hogy a Tolna megyei együttes jó úton jár. Varga Balázs vezetőedzővel beszélgettünk.

szekszardi-ufc.jpg

Fotó: Szekszárdi UFC Facebook oldal

 

 

– Az őszi szezon befejeztével felmerült, hogy vannak olyan játékosok, akiknek a teljesítményével nem vagytok elégedettek. Mi lesz velük?

– Én elégedett vagyok a játékosaimmal, hiszen jól dolgoznak a mindennapokban és új csapatot építünk ebben a szezonban. A nyáron legfőbb célkitűzésünk egy fiatalokra épülő, stabil csapat kialakítása volt és ez sikerült az ősz folyamán. Természetesen szeretnénk továbblépni, továbbépítkezni. Ezért mindent megteszünk, hogy erősödjünk, és napi szinten fejlesszük a játékosainkat. Jelenleg egy távozó játékosunk van, aki sajnos sérüléssel bajlódott az ősszel és közösen jutottunk arra a döntésre, hogy máshol folytatja pályafutását.

– Egyike vagytok azon együtteseknek, akik a legkevesebb gólt kapták a csoportban, így úgy gondolom, hogy leginkább a középpályás, illetve támadósor szorul erősítésre. Milyen változás várható a télen a játékosállományotokban?

– A keretünkben jelentős változást nem tervezünk, hiszen a céljainkat elértük az első félévben és tudom azt, hogy mennyit fejlődtünk a nyárhoz képest, így biztos vagyok abban, hogy szép eredményeink lesznek, amit már most tapasztalunk a felkészülés alatt. A legjobban azt várom, hogy felépüljenek a sérültjeink, hiszen ők is nagy erősségei lehetnek a csapatnak. Igazolni legfőképpen a középpályára és a támadósorba szeretnénk.

– Nem könnyű kreatív és gólerős labdarúgókat leigazolni, pláne nem a téli szünetben. Hogy haladnak a tárgyalások a kiszemeltekkel? Beszámolhatunk valami konkrétumról (Dalibor Crkvenjakov esetleges leigazolása kapcsán pl.)?

– 3-4 játékos érkezése várható, a tárgyalások nagyon jó ütemben haladnak, így január végére végleges lehet a keretünk. Dalibor Crkvenjakov gólerős, jó futballista, aki jelenleg más csapatot erősít. A jövőt nem lehet előre tudni, meglátjuk mit hoz majd a nyári időszak.

– Mikor kezdtétek/kezditek meg a felkészülést a tavaszi szezonra? Okoz-e fennakadást, hogy az elkövetkező napokban rendkívül hideg lesz? Hol és milyen formában tartjátok az edzéseket?

– Január 4-én kezdtük meg az edzéseket. Szekszárdon, hazai környezetben készülünk végig a bajnoki szezonra. Az első két edzésnapon különböző teszteken, felméréseken vettek részt a játékosok. A kapott és mért eredmények nagyban segítik a szakmai stáb munkáját, könnyen tudunk odafigyelni a játékosaink egyéni állapotára és fejlesztésére. A programunk változatos, az optimális felkészítéshez van igazítva úgy, hogy a játékosok teljesen jó fizikai, technikai-taktikai és mentális állapotban várják majd az ellenfeleket. Van olyan, amikor napi két edzésünk van, valamikor egy és természetesen játszunk több gyakorló mérkőzést is. A hideg időjárásra felkészültünk, odafigyelünk arra, hogy ne legyenek ebből problémáink.

– Kilenc edzőmeccset játszotok, hármat másodosztályú csapat ellen. Mennyire fontos számodra a jó eredmény ezeken a találkozókon?

– Minden mérkőzést fontosnak tartok, hiszen a jó eredmények komoly erőt, magabiztosságot és önbizalmat adnak a játékosoknak. Három komoly erőpróbán már túl vagyunk, és nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Mindhárom mérkőzést magasabb osztályú csapat ellen játszottuk és ezeken mindössze egy gólt kaptunk, a mérkőzések több szakaszában fölényben tudtunk futballozni és sok helyzetet is sikerült kialakítanunk, valamint nagyszerű eredményeket értünk el. Jó úton járunk, jó látni a játékosaink fejlődését és nagyon jó érzés velük együtt dolgozni mindennap.

Szécsi József