A licensz megvan. Indulna az NB3-ban a Hajdúszoboszló. Interjú Szabó Gergő vezetőedzővel


– Hogy telt el ez a közel két hónap?

– Március 13-án találkoztunk utoljára a srácokkal és akkor még nem tudtuk, hogy sajnos milyen következményekkel fog járni ez a helyzet. Az oly sokszor használt “HOME OFFICE” állapot nálunk is igaz lett, hiszen heti 5 alkalommal küldtem ki a srácoknak az otthoni edzéstervet, amit becsülettel meg is csináltak.

– Az MLSZ lezárta a bajnokságot eredményhirdetés nélkül, ami a mi NB3-as álmainknak is keresztbe tehet!

-A két hónap kényszerpihenő alatt sajnos csak reménykedni és találgatni tudtunk a bajnokság lebonyolításával kapcsolatban és a jövőnkről. Sajnos az MLSZ döntése negatív hatással volt ránk, hiszen befejezettnek tekintette a bajnokságot és pillanatnyi sorrend alapján rangsorolta az NB3-ba feljutó csapatokat. Természetesen a jó öreg magyar matematikai esély meg van még, de nagy szerencse kell már hozzá, hogy magasabb osztályban folytassuk. De az út, amit elkezdtünk jó és folytatjuk is, és ha kell újra harcba szállunk a megyei bajnoki címert és az NB3-as tagság kivívásáért.

– Mikor kezdtétek el az edzéseket?

– Szerencsére május 11-én el tudtuk kezdeni a munkát a srácokkal heti 4 alkalommal és május 23-án már egy edzőmérkőzést játszunk Cegléden. Fontosnak tartottam, hogy a két hónapos kényszerleállást ne toljuk ki a nyári felkészülés kezdetéig.

– Hogy fogadták a játékosok, hogy újra edzhetnek?

– Jól, a csapat tagjai is úgy gondolták és mellém álltak, így újra tudtuk folytatni azt a munkát, amit márciusban abbahagytunk. Minden eshetőségre készülünk és ebben a város és a vezetőség is mellettünk áll. Úgy gondolom annyi munka, amennyit a csapat elvégzett nem veszhet kárba és édesapám mondta mindig, hogy amit elvégzel munkát sose tudják tőled elvenni. Bízunk benne, hogy a sok felhő, amit a járvány okozott nekünk eltűnik, és újra kisüt a nap. De egy biztos, hogy a csapattal Együtt Egy Célért dolgozunk továbbra is, az NB3-ért!

Meddig edztek és játszatok-e edzőmérkőzést ez idő alatt?

– Június 6-ig folynak az edzések. Ezt követően két hét szünetre megy a csapat és a tervek szerint 22-én ismét munkába állunk. Három edzőmérkőzést kötöttünk le, ami nem volt egyszerű, hisz nagyon kevés csapat kezdte el az edzéseket. Ahogyan az már említettem, most szombaton az NB3-as Cegléddel, jövő hét szombaton a szintén harmadosztályú Sényő csapatával, és június 6-án Cigánd együttesével mérkőzünk meg. Természetesen zárt kapuk mögött és betartva a szigorú előírásokat.

Holb Péter

Hajdúszoboszlói Sportegyesület

Be the first to comment

Leave a Reply