A kulcsfontosságú mérkőzéseken koncentráltan, nagy akarattal játszott a Tállya. Interjú Pachinger Jánossal

 

pachinger-janos.png

– Remek tavaszi szezont produkáltatok, az őszi 18 ponthoz 31-et sikerült hozzágyűjteni, így a 7. helyen zártátok a szezont. Mennyire vagy elégedett a csapat teljesítményével?

– Igazság szerint úgy gondoltam a szezon kezdetekor, hogy -a sok kieső miatt- minimum 40 pontot kell gyűjteni a bajnokság végéig. Ősszel ebből 18 pontot abszolváltunk, amivel kieső helyen tanyáztunk, de ismerve az erőviszonyokat, a 18 pont az még vállalható volt. Tavaly nyáron nem úgy sikerült a felkészülés, ahogy terveztem, ennek is tudható be, hogy a tavaszhoz képest gyengébben teljesítettünk. A téli szünetben sikerült megfelelően megerősíteni a csapatot és a felkészülés is jól sikerült, mindez jó rajttal párosult, ami lendületben tartotta a csapatot. Összességében 1-2 mérkőzés kivételével teljes mértékben elégedett vagyok a játékosokkal, nagyszerű idényt mentek.

– Elsősorban minek köszönhető a tavaszi szárnyalás?

– Úgy gondolom, hogy a Jászberényben az első fordulóban aratott bravúros győzelem megalapozta a tavaszt, elhitték a játékosok, hogy a bennmaradás igenis teljesíthető. Jó pár remek győzelmet arattunk, hazai környezetben veretlenek maradtunk. A kulcsfontosságú mérkőzéseken pedig koncentráltan, nagy akarattal tették a dolgukat. 

– Kik voltak azok a játékosok, akik a bajnokság során a legjobban teljesítettek?

Igazából nem szeretnék név szerint kiemelni senkit, mert – igaz közhelynek hangzik -, de csapatszinten múltuk felül az ellenfelek mellett önmagunkat is. Nagyon nagy volt a kohéziós erő az együttesen belül; mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot egy-egy góllal,  bravúros védéssel, vagy döntő fontosságú szereléssel.

– Melyik mérkőzések voltak azok, amelyekre különösen szívesen emlékszel vissza?

– Szerencsére akadtak ilyen mérkőzések smiley. Az RKSK elleni két győzelem, a Jászberényből az utolsó percben szerzett góllal elhozott 3 pont, a bajnok Kazincbarcika elleni hazai döntetlen, amely az egyik legjobb iramú és színvonalú mérkőzésünk volt, vagy említhetném a Monor, a bombaerős DVTK II. és a kulcsfontosságú DVSC-DEAC II. elleni hazai sikereket.

– Hogyan tovább? Ezt a hetedik helyezést nagyon nehéz lesz felülmúlni. Meglennének a szükséges erőforrások ehhez?

– Valóban nehéz lesz ezt a teljesítményt megismételni, de úgy gondolom, hogy ha a csapatot nagyjából sikerül egyben tartani és az előzőekben említett kohézió megmarad, meglesz a motiváció, akkor meg lehet ismételni ezt az eredményt. Nem kell más, csak megfelelő mentalitású játékosok, sok-sok munka és akarat, de a sport erről szól.

Az erőforrásokról annyit, a vezetőség azon dolgozik, hogy a feltételek adva legyenek a következő szezonra is. 

– Milyen változást tervezel a játékosállomány összetételét illetően?

– Attól függ, kik lesznek a távozóink. Összességében elégedett voltam a fiúkkal, elküldeni nem szeretnék senkit, viszont más csapatok sem ülnek a babérjaikon, bizonyára lesznek megkeresések játékos fronton. Ennek függvényében tervezzük az esetleges távozók pótlását. A védelembe illetve a támadó szekcióba azért elférne az erősítés. Kiszemeltek vannak, de konkrét neveket még nem tudok említeni.

– Miként zajlik majd a felkészülésetek? Mikor kezditek majd el a munkát?

– Sajnos nekünk meg kell küzdenünk azzal, hogy a pályánk felújítása miatt a felkészülést nem tudjuk hazai környezetben elvégezni. Abaújszántói segítséggel kezdünk bele a munkába, ők biztosítják a “hazai terepet”. A felkészülési mérkőzésink 90%-a idegenben lesz. A tervek szerint már az ősszel birtokba vehetjük a felújított pályát, de a felkészülési időszakban és az ősz első felében biztosan nem élvezhetjük az otthoni környezetet, ez némileg megnehezíti a dolgunkat. Július 6-án / csütörtökön / kezdünk, egy-két ráhangoló edzéssel, majd kezdődhet az igazi melós időszak.

Szécsi József