A Közép csoport egyik legjobb kapusa, Pokorni Péter Szekszárdról Ajkára igazolt

 

pokorni-peter.jpg

– Egy éven keresztül voltál a Szekszárdnál. Szinte minden mérkőzésen te védted a csapat hálóját. Mennyire tartod sikeresnek ezt az időszakot?
– Úgy gondolom, hogy nevezhetjük sikeres évnek a tavalyi szezont. Nyilván mindig marad hiányérzet egy-egy meccs miatt az emberben, de a vezetőség által kitűzött célt sikerült elérni, és a végén sikerült egy szép veretlenségi sorozatot is felmutatni.
– A Közép csoportban a harmadik legkevesebb gólt kaptátok. Elsősorban mely tényezőknek köszönhető ez?
– Egy kapus számára mindig fontos a kapott gólok száma, amiben sikerült elől végeznünk, ami külön örömmel tölt el. Próbáltuk sokat birtokolni a labdát, de ha elveszítettük igyekeztünk minél hamarabb visszatámadni, illetve rendezettek lenni ezáltal meggátolni az ellenfél támadásait. Így már az elől lévők is kivették részüket a védekezésből, illetve remek védőink is voltak és remélem én is tudtam segíteni a csapatnak.
– Melyik meccsre emlékszel vissza a legszívesebben? Mikor ment a legjobban a védés?
– A dunaújvárosi és a pécsi idegenbeli győzelemre is szívesen emlékszek, de a szezon szempontjából talán a Dunaharasztinál és a Dabasnál aratott győzelmek voltak a legfontosabbak.
– Friss hír, hogy az Ajka labdarúgója lettél. Mi volt az oka, hogy eljöttél Szekszárdról?
– Szeretnék minél hamarabb újra magasabb osztályban futballozni és úgy éreztem, hogy ennek eléréséhez Ajkán minden feltétel adott. Szekszárdon remekül éreztem magam és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.
– Ajkán jelentős változás történt a játékosállományban. Információnk szerint 14 játékos távozott, akiknek a helyére veled együtt eddig már 10 új labdarúgó érkezett. Úgy tudom, hogy egy új teljesítményorientált rendszert vezettek be a csapatnál. Hogy néz ez ki pontosan és milyen célokat vázolt fel a vezetőség?
– Igen, jelentős változások voltak a keretben. Szeretnék minél jobb játékra ösztönözni a játékosokat. A célok nyilvánosságra hozását meghagynám a vezetőségnek, de úgy érzem egy remek, ambiciózus játékosokból álló keret jött össze és a körülmények is abszolút adottak a magasabb osztályra Ajkán.
– Nagyon fiatalon, azt hiszem, hogy még 18 éves sem voltál és már rendszeresen védhettél az NB1-ben a Paks csapatában. 27 évesen, kapusként a legjobb korban vagy, miként látod, van visszaút az élvonalba?

– 16 évesen és 11 hónaposan mutatkoztam be az NB1-ben. Úgy gondolom egyelőre felesleges ilyen dolgokról beszélni. Nyilván vannak céljai, álmai mindenkinek így nekem is, ez nem titok, de szeretek mindig a következő feladatra koncentrálni, az pedig az hogy minél sikeresebb szezont csináljak, csináljunk itt Ajkán és akkor jövőre egy lépéssel közelebb kerülhetnek az álmok.

Szécsi József