A korábbi sikeredző úgy tűnik, hogy a Hatvannal is eredményes lesz. Interjú Varga Attilával

Az FC Hatvan labdarúgócsapata az 1. forduló óta nem tudott nyerni idegenben. Ráadásul a bajnokaspiráns Monori SE otthonába látogatott. A néhány napja kinevezett vezetőedző, Varga Attila csodát tett a hatvaniakkal, hiszen elhozták Monorról mindhárom pontot.

 

– Miként kerültél az FC Hatvan labdarúgócsapatához és milyen célokat tűztetek magatok elé?

– A rosszul sikerült szezonkezdet miatt a vezetők úgy gondolták, hogy mással folytatják a szakmai munkát és talán mert Heves megyei születésű vagyok és oldottam már meg hasonlóan nehéz feladatot rám esett a választásuk. Két nap tárgyalás után megegyeztünk és belevágtam ebbe a nemes kihívásba. Cél a bennmaradás, mert más idén már nem fér bele

– Kedden fogtál munkához. Mire volt elég ez a néhány nap a szombati mérkőzésig?

– Bevezettem egy új házirendet, profi hozzáállást, fegyelmet és alázatos koncentrált munkát kértem a srácoktól. Sokat beszélgettem velük, próbáltam mentálisan hatni rájuk, az elképzeléseimet és a hitvallásomat próbáltam átadni. Azonkívül felmértem az állapotukat és sokat gyakoroltuk a védekezést csapatrészek és csapat szinten is.

– Milyen állapotban voltak a labdarúgók, mi volt az, amin elsősorban változtatni kellett?

– A csapat azon tagjai, akik rendszeresen játszottak a mérkőzéseken megfelelő, a többiek közel sem ideális állapotban vágtak bele a munkába. Változtattam a játékrendszeren és mivel azt vettem észre, hogy sok a felesleges labdaérintés szinte minden gyakorlatot (játék) megkötésekkel végeztünk.

– A bajnoki címre törő Monor otthonába látogattatok. Kezdésként jobban örültél volna egy gyengébb ellenfélnek?

– A kihívások embere vagyok, imádom az adrenalinnal teli pillanatokat. A mi helyzetünkben nincs értelme nézegetni a tabellát és azt, hogy éppen ki az aktuális ellenfél. Mindenkinek mindig mindent bele kell adnia, koncentráltan és nagy odaadással kel játszania és akkor nem lesz baj. Nincs más lehetőségünk, mint a lehető legtöbb pontot begyűjteni és nem nézve ki az ellenfél csak magunkkal foglalkozva élvezni a futballt.

 

monor---hatvan.jpg

Fotó: Monori Sportegyesület Facebook oldala

 

– Melyek voltak a mérkőzés kulcsmozzanatai, és hogyan értékeled a srácok teljesítményét?

– A legfontosabb kulcs a fegyelmezett, tudatos taktikai magatartás volt a srácok maradéktalanul betartották, amit kértem. Magas fokú labdabirtoklás és agresszív átmenetek még nem jellemezték a játékunkat, egyértelműen célfutballt játszottunk, ami nem volt szép viszont eredményes igen.

– Menet közben vetted át a csapatot, kész játékoskerettel, s adott kondicionális állapottal. Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Teljesen mindegy, hogy hányadikok vagyunk csak egy a lényeg, hogy alattunk húzzák meg a vonalat.

– Látsz-e esélyt arra, hogy néhány éven belül itt Hatvanban is bajnokcsapatot csinálj?

– Egyelőre csak nyárig gondolkozom. A bajnokság megnyerése nagyon messze van, maradjunk bent rajtam nem fog múlni.

Szécsi József