A kontrákra épült a SZEOL taktikája. Interjú Gajág Gergővel

Szinte hajszálpontosan 1 év telt el úgy, hogy a Kozármisleny nem talált bajnoki mérkőzésen legyőzőre. Ennek a rendkívüli sorozatnak vetett véget az elmúlt hétvégén a SZEOL együttese. Gajág Gergő válaszolt kérdéseimre, aki a találkozó egyetlen gólját szerezte.

 

– A tavaszi szezon egyik legfontosabb mérkőzését játszottátok. Hogyan készültetek a Kozármisleny elleni találkozóra?

– Igen, az egyik legfontosabb volt, de sok nehéz meccs van még hátra. Különleges készülés nem volt, tudtuk mit fogunk játszani. A kontrákra rendezkedtünk be.

– Milyen volt az iram? Mely csapatnak volt több helyzete?

– A meccs úgy alakult amilyenre számítottunk. A Kozármisleny birtokolta többet a labdát, mi pedig próbáltunk hiba nélkül védekezni és ezekből gyors kontrákat vezetni, ami az első félidő első felében még nem ment zökkenőmentesen. Akadtak lehetőségek a Misleny előtt, de ezeket elpuskázták és a foci büntetett. Az első negyvenöt perc végén szinte a semmiből tudtunk gólt szerezni. A második játékrészben tudtuk, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy megfordítsák a találkozót. Azonban már lehetőségeket is csak nehezen alakítottak ki, mi pedig jól tudtunk kontrázni és a második félidőben több alkalommal is eldönthettük volna a találkozó kimenetelét. Végül egy gól is elég volt a mérkőzés megnyeréséhez.

– Te szerezted a győztes találatot. Hogyan történt?

– Nagyon fontos gól volt, de az a lényeg, hogy nyerni tudtunk, mindegy volt, hogy ki rúgja, a három pont megszerzése volt a legfőbb.

– A nyáron kerültél a SZEOL-hoz, korábban éppen a Kozármisleny labdarúgója voltál. Milyen érzés volt ellenük játszani? Jelentett ez plusz motivációt?

– Mindig különleges motiváció egy focista életében, ha volt csapata ellen játszhat. Most sem volt ez másképp! Örültem, hogy egy ilyen erős ellenféllel mérhetjük össze erőnket.

– A másodosztályban is találkoztok majd a Mislennyel? Hogyan látod feljutási esélyeiteket?

– Ugyanígy kell koncentrálni minden mérkőzésre, ahogy a Kozármisleny ellen tettük és akkor biztos vagyok benne, hogy odaérünk a feljutást érő második helyre! 

Szécsi József