A kiállítás után ébredt fel a Kaposvár, s az emberhátrány ellenére megnyerte a Puskás Akadémia II. elleni meccset. Waltner Róbert volt a beszélgetőtársunk

A Nyugati csoportban a Kaposvári Rákóczi a legesélyesebb a bajnoki címre. Waltner Róbert vezetőedzőnek sikerült egy egyenletesen jó teljesítményt nyújtó csapatot kialakítani, amely már hosszú ideje veretlen a bajnokságban.

 

 

– Szeptember végén vetted át a csapat irányítását. Akkor a harmadik helyen álltatok négy győzelem mellett két vereséggel és egy döntetlennel. Mi volt az, amin elsősorban változtatni kellett?

– Az első, amin változtattam, hogy más felállási formában küldtem pályára a csapatot. Továbbá beraktam a kezdő 11-be Ivancsics Gellértet, aki előtte perceket játszott. (Meghálálta: 9 meccsen 7 gólt rúgott a hátralévő meccseken!) Próbáltuk stabilizálni a védelmet. Az első 7 meccsen 8 gólt kaptak, mikor átvettem a csapat irányítását azóta 14 meccsen ugyancsak 8-at kaptunk. És pár játékos önbizalma sem volt megfelelő.

– Jelenleg zsinórban nyolc meccset nyertetek, emellett stabilak vagytok hátul, a tavaszi öt mérkőzésen mindössze két gólt kaptatok. Mennyire vagy elégedett a mutatott játékkal, illetve az elért eredményekkel?

– A játékunk meccsről-meccsre jobb! Vannak nehézségeink, nehezen indult a bajnokság, mert 4 stabil kezdő ember megsérült és hosszú pihenő várt rájuk. De az öltözőben többször hangoztattam, hogy mindenkire szükség van és nem 11 emberből áll egy csapat. Ezt megfogadták a játékosok, mert ősszel pl. Fodor Marci és Godzsajev volt amikor a keretbe sem került be, most meg stabil kezdőemberek és nagyon jó teljesítményt nyújtanak. Elégedett vagyok az eredménnyel, 11 meccs óta veretlenek vagyunk és folytatni szeretnénk ezt a sorozatot!

 – Szombaton a Puskás Akadémia második csapatával mérkőztetek. Mindig egy kicsit lutri egy tartalékcsapat ellen játszani, hiszen nem tudható előre, hogy az ellenfélnél kik lépnek majd pályára, hány visszajátszó lesz. Miként készültetek erre a találkozóra?

– Ugyanúgy készültünk, mint az összes többi meccsre. A Puskás jó csapat, tehetséges fiatalok vannak náluk. Ezt bizonyították a mérkőzésen is. Az ha valaki visszajátszik nem biztos, hogy előny, mert egy NB1-es játékost nem motivál ha NB3-ban kell pályára lépnie. Attól függ, hogy az adott játékosnak milyen a mentalitása. Ez kétélű dolog. De azt kértem a csapattól, hogy  nem kell azzal külön foglalkozni ha több visszajátszó lesz. Akkor is győznünk kell!!!

– Milyen taktikával küldted pályára a srácokat?

– A taktika nem változott, van egy alap elképzelésünk, hogy mit szeretnénk játszani és ezt hétről-hétre próbáljuk minél jobban kivitelezni. Persze feltérképeztük az ellenfélnek a gyenge pontjait és az erősségeit is, amit próbáltunk a saját magunk javára fordítani.

 

Videó: KaposPont

– Nem sokkal az első negyedóra után Lakatos Gergő kiállítása miatt borult, amit előre elterveztél. Úgy tűnt, hogy súlyosan megsérült az ellenfélnél Nándori Botond. Mi történt pontosan?

– Sajnos már a 17. percben kevesebben lettünk. Egy rosszütemű becsúszás volt, ami nem volt szándékos. Elsőre a játékvezető sárga lapot adott, 1 perc múlva meggondolta magát és felmutatta a piros lapot. Elég furcsa volt és nehéz volt nyugodtnak maradni. A jó hír, hogy az ellenfél játékosa nem sérült meg komolyabban! Meccs előtt még beszéltünk is róla, hogy legyünk fegyelmezettek, mert ezelőtt ugyanez a játékvezető 2 emberünket állította ki egy meccsen.

– Mi az, amin változtattál az emberhátrány miatt?

– Egyből cseréltem és átálltunk 1-4-4-1-es felállási formára. Nagy Krisztián lejött a középpályáról, helyette Hadaró Valentin állt be. Fodor Marci bement belső védőbe a helyére Hadaró került. A középpályán meg Ivancsics visszalépett Godzsajev mellé a tengelyben. Elöl Andorka maradt egyedül.

 – Furcsa kijelenteni, de mintha jót tett volna a Kaposvárnak a kiállítás. Ezt követően ti kerültetek fölénybe. Miként látod ezt?

– Sajnos a meccset rosszabbul kezdtük a megszokottnál. A kiállítás arra jó volt, hogy felébredjünk! Mindenki rárakott egy-két lapáttal és teljesen megérdemelten győztünk. Több nagy helyzetet kialakítottunk 10 emberrel és két szép gólt rúgtunk. Hozzáteszem a Puskás nem feltartott kézzel játszott. Igazi csapatmunka volt!!!!!

– Hogyan értékeled a mérkőzést, illetve mely játékosok teljesítményével vagy a leginkább elégedett?

– Nagyiramú meccset játszottunk egy jól felkészített tehetséges játékosokból álló Puskás ellen. Nem szeretnék senkit sem külön kiemelni, mert ebből a győzelemből mindenki kivette a részét. Ezt a meccset a fegyelmezett csapatmunkánknak köszönhetjük, és ha kellett, foggal-körömmel küzdöttünk egymásért és a győzelemért!!!

– Miként látod a Nyugati csoport erőviszonyait, melyik együttest látod a legnagyobb ellenfeleteknek a bajnoki címért?

– Ha nem koncentrálsz megfelelően, akkor bárki ellen pontot vagy pontokat veszíthetsz ebben a bajnokságban. Akikkel versenyben vagyunk az Ajka, az Érd, és az Andráshida.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply