A jövő héten induló bajnokságban ismét felborítaná a papírformát az Andráshida. Interjú Dobos Sándor vezetőedzővel

 

Bár felkerült a másodosztályba a Mosonmagyaróvár és a Dorog, s máshol folytatja az FTC II., az MTK II. és a BKV Előre, de a Nyugati csoport így is nagyon erősnek ígérkezik, hiszen érkezett a Kaposvár és a Veszprém. Az ETO remekül igazolt, s a Budapest Honvéd második csapata is kifejezetten erősnek tűnik. Lesz izgalom bőven a jövő héten induló harmadosztályban. A tavalyi meglepetéscsapat, a Tarr Andráshida SC vezetőedzőjével, Dobos Sándorral beszélgettünk.

– Az ősszel szerzett 24 pontjukhoz tavasszal 26-ot sikerült hozzátenniük, így a nagyon előkelő hetedik helyen végeztek ebben a roppant erős mezőnyben. Maradéktalanul elégedett volt a csapat teljesítményével? 

– Elégedett voltam, hiszen számos problémával szembesültünk, és ezekkel küzdött az egyesületünk a bajnokság során. Nehéz évünk volt, de a csapat nagyszerűen teljesített. A játékosoknak csak a pályán történtekkel kellett foglalkozni, de természetesen a téli kényszerű keretszűkítést nagyon le kellett kommunikálni, az eredmények azt mutatják, sikerült.

– Milyen változások történtek a nyáron a csapatnál? Erősödött vagy gyengült a játékosállomány?

– A ZTE visszarendelte a kölcsönjátékosainkat és keményebb  feltételeket szabott számunkra, mint más csapatoknak, így csak két játékost tudunk ezentúl foglalkoztatni. Kovács György az utolsó pillanatok egyikében megyei riválishoz igazolt. Jó hír viszont, hogy két korábbi játékosunk visszatért hozzánk, Horváth Dániel és Vittman Ádám személyében. Azt gondolom megfelelően erős a keret ahhoz, hogy sikeresen megvívjuk a következő év csatáit, és célunkat elérjük.

– Milyennek látja a Nyugati csoport erőviszonyait? Várhatóan mely együttesek küzdenek majd a feljutásért, illetve a bennmaradásért?

– Alaposan megváltozott a mezőny, hiszen három csapat más csoportot választott, míg hét új csapat érkezett, így az erőviszonyokra nehezen lehetne tippelni. Ismerve a tavalyról maradó csapatok lehetőségeit és nagyratörő ambícióit ismét jó bajnokságnak nézünk elébe.

– Mikor kezdték el a felkészülést a bajnokságra?

– Július ötödikén.

– Heti hány edzés szerepel a programban, hol és hogyan készülnek?

– Mindennap edzünk, hazai környezetben. Egyszerűen, de sokat.

– Eddig mely csapatokkal játszottak edzőmeccset és milyen eredménnyel?

– Három edzőmérkőzéssel készülünk, ebből kettőt már teljesítettünk: a Nagykanizsát legyőztük 4-1-re. A másik meccsen nyertünk  Sárváron  3-2-re.

– Mit vár a most induló szezontól? Milyen helyezéssel lenne majd elégedett a bajnokság végén?

– Azzal a céllal indulunk, mint tavaly: a  biztos bennmaradás legyen meg, a lehetőségeink reálisan ezt engedik.  Játékosainkban viszont mindig is nagy becsvágy munkálkodott, remélem idén ismét küzdenek a végsőkig, és megint felborítják a papírformát: számunkra  pozitív értelemben. 

Szécsi József