A Jászberény legyőzésével a Tállya okozta a forduló meglepetését. Pataki Zalánnal beszélgettünk

Pataki Zalán rendkívül tehetséges labdarúgó. Komoly szerepe van abban, hogy a Tállya KSE idegenben is le tudta győzni a Jászberény együttesét.

 

pataki-zalan.jpg

 

– Marosvásárhelyen születtél, Romániában ismerkedtél meg a labdarúgás alapjaival. Milyen együttesekben szerepeltél?

– Romániában az ifjúsági csapatban játszottam 2010-től 2015-ig a CFR Cluj-nál, de edzettem a nagy csapattal is. Ezt követően egy évig a román harmadik ligában szereplő FK Csíkszeredánál futballoztam.

– Mikor kerültél Magyarországra?

– Tavaly nyáron a Cigánd SE-hez igazoltam és onnan kölcsön adtak Tállyára.

– Általában melyik poszton szoktál szerepelni?

– Rendszerint bal szélső középpályásként játszok, de ugyanúgy jobb szélsőként is megállom a helyem.

– A téli szünetben remekül erősítettetek, hiszen leigazoltátok Lippai Ákost, Polényi Tamást, és Skóciából Galambos Norbertet. Jó eredményeket értetek el az edzőmeccseken. Összességében hogy sikerült a csapat felkészülése?

– Igen, nagyon jól erősítettünk, Lippai Ákos rendkívül sokat tud segíteni nekünk, tapasztalt, rutinos játékos. Örülünk, hogy hozzánk került. Jól felkészültünk a bajnokságra, hiszen minden pont fontos nekünk a bennmaradásért.

– Miként készültetek a Jászberény ellen? Milyen taktikával léptetek pályára?

– Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz ellenük. Egy remek együttes, amelynek teljesen más céljai vannak. Számítottunk rá, hogy nem fogjuk sokat birtokolni a labdát és ezért úgy készültünk, hogy visszaállunk és megpróbáljuk gyors kontrákkal lejátszani őket.

– A 69. percig hátrányban voltatok, de végül sikerült megfordítani a meccset. Hogyan estek a gólok?

– Az első félidő után nem sokan adtak nekünk esélyt, de mi nem adtuk fel harc nélkül a mérkőzést. A második negyvenöt percben több helyzetünk volt pontrúgásból. Az egyik ilyennél Lippai kapura lövését sikerült kivédenie a jászberényi kapusnak, de a kipattanó labdára érkezett Polényi, és berúgta az egyenlítő gólt. Ezt követően próbáltuk tartani a döntetlent, hiszen nekünk ez is nagy eredmény lett volna. Már senki sem számított rá, amikor a 89. percben egy szöglet után Tóth Szabolcs megszerezte a második, a győztes gólt.

– Mennyire voltál elégedett a teljesítményeddel?

– Örülök, hogy tudok segíteni a csapatnak, remélem, hogy fognak jönni a gólok is.

– Nem sokkal múltál 21 éves, stabilan kezdőember vagy a Tállyánál. Milyen céljaid vannak a labdarúgásban?

– Minél feljebb szeretnék jutni a labdarúgásban, hiszen azért jöttem el Romániából, hogy sikeres pályafutásom legyen itt Magyarországon.

Szécsi József