A hétvégén két góllal járult hozzá csapata sikeréhez. Interjú Weitner Adámmal, a Csorna játékosával

 

weitner-adam3.jpg

– Miként kerültél az ETO-tól Csornára?

– 2016-ban jöttem Csornára. Az egyik barátom Czanik Károly miatt kerültem a csapathoz. Fontos szempont volt számomra a jó közösség és a város közelsége Győrhöz.

– Hogy sikerült beilleszkedni?

– Zökkenőmentesen, mivel sok egykori csapattársammal játszhatok újra.

 

 

– Katasztrofálisan, három vereséggel kezdtétek a bajnokságot. Rosszul sikerült a felkészülés? Mi történt?

– A szélsőséges jelzőktől távol tartanám magam, nem a Real Madrid vagyunk, akitől mindig, mindenhol elvárják a győzelmet. Kaptunk egy nagy pofont az első meccsen, amiből nem nagyon tudtunk felállni. A rossz szériához hozzátartozik, hogy ebben a szezonban a tavalyihoz képest megváltozott a csapat struktúrája. Kellenek az apró sikerek és győzelmek ahhoz, hogy talpra álljunk.

– A negyedik fordulóban sikerült legyőznetek a Csepelt, de ezt követően jött még egy vereség az Andráshida ellen. Miként készültetek a THSE Sashalom ellen?

– Az első meccs kivételével a játékunkkal nem volt gond, inkább a mentális felkészülésre helyeztük a hangsúlyt. Próbáltunk pozitív szemléletben edzeni, hinni magunkban.

– A 4-0-s eredmény sima győzelmet sejtet. Ráadásul még ki is hagytatok egy büntetőt. Valóban ennyivel jobbak voltatok?

– A játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet, a sikerünk nem volt kérdéses.

 

Videók: Baracskai Ádám

 

– Kétszer is a hálóba találtál, az egyiket 11-esből. Mennyire voltál elégedett a saját, illetve a csapat játékával?

– Én játékos vagyok, nem minősíteném a csapattársaimat sem negatív, sem pozitív irányban, ez az edző feladata. Ez után a meccs után nem lehetett ok panaszra.

– Hosszú ideig magasabb osztályban rúgtad a labdát, így igazán van összehasonlítási alapod. Milyennek érzed a jelenlegi harmadosztályú labdarúgás színvonalát?

– Összehasonlítani inkább a környező országok harmadosztályú csapataival érdemes, a jobb csapatok azonos szinten vannak, így a hazai bajnokság színvonala is emelkedett, holott volt elmaradásunk a korábbi évek alatt.

Szécsi József