A Hajdúböszörmény elleni meccset kapott gól nélkül hozta le a Kazincbarcika. Interjú Belényesi Csabával

belenyesi-csaba.jpg

 

– Nem sikerült nyernetek a Tállya, majd az MTK II. ellen sem. Ezek után milyen hangulatban utaztatok Hajdúböszörményre?

– A Tállya, valamint az MTK II. ellen sem játszottuk azt a labdabiztos, határozott játékot, amit tudunk játszani, véleményem szerint emiatt vesztettünk pontokat. Nem volt pánik a csapaton belül, a következő meccsre koncentráltunk.

– Milyen taktikával léptetek pályára? 

– Természetesen győzni mentünk Böszörménybe is, mindenképp az volt a cél, hogy stabilabbak legyünk védekezésben, fontos volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset, és elől a lehető legtöbb helyzetünket váltsuk góllá.

– Melyik poszton jutottál szóhoz és mi volt a feladatod?

– Belső védőként játszom, feladatom a védekezés szervezése es stabilizálása volt, valamint a középpályásokat es a csatárokat próbáltam minél többször játékba hozni.

– Mennyire volt meggyőző a fölényetek és miként estek a góljaitok?

– Egyértelműen domináltunk az egész mérkőzés folyamán, nem volt veszélyben a győzelmünk. Az első gólnál a jobb szélen kerültünk a védelmük mögé, Farkas Jani rúgta kapura a labdát, amit a kapus nem tudott hárítani. A második találatnál Engel Alex kapott egy labdát a jobb oldalon, beadását Marius értékesítette.

– Jelentős előnnyel fordultok rá a bajnokság hajrájára, de lesz még egy meccsetek az egyik legnagyobb vetélytárssal a Jászberénnyel is. Összességében hogyan látod az esélyeiteket?

– Nem tartom szerencsésnek annyira előre gondolkodni, mindig a következő meccs a legfontosabb. Az előny nálunk van, amit szeretnénk megtartani mindenképp, sőt inkább növelni, így a nyomás főleg a riválisainkon lehetne.

– Jelen formájában alkalmasnak érzed a Kazincbarcikát az NB2-re?

– Alkalmasnak érzem, de először érjük el a célunkat!

Szécsi József