A Felsőtárkány okozta a forduló meglepetését. Interjú Kálmán Józseffel

Január közepén interjút készítettünk Uray Attilával a Felsőtárkány vezetőedzőjével. Akkor nagyon reménytelennek látszott a helyzet, de azóta sok minden megváltozott. Új játékosok érkeztek, akik mostanra már kezdenek összeállni csapattá. Olyannyira, hogy a hétvége egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatták azzal, hogy legyőzték a Kazincbarcikát. Kálmán József, a tárkányiak egyik meghatározó játékosa válaszolt kérdéseinkre.

 

kalman-jozsef.jpg

 

– A téli szünetben óriási játékos mozgás volt a Tárkánynál, szinte a teljes csapat távozott, s csak nem sokkal a tavaszi rajt előtt álltatok össze. Mi volt az oka, hogy te végül maradtál, s hogyan élted meg ezt a kritikus időszakot?

– Nem volt egyszerű átélni ezeket az eseményeket. Nagyon kevesen csináltuk végig a felkészülést. Edzőmeccseken általában pont 11-en voltunk, nem volt cserénk se. Tudtuk, hogy érkeznek majd minőségi játékosok ezért próbáltuk becsületesen végig csinálni a felkészülést. Én személy szerint nem gondolkodtam a váltáson. 3 éve vagyok itt, s szeretek ennél a csapatnál játszani, még ha vannak nehézségek is.

– Az első két meccseteken úgy tűnt, hogy nem lesz nagy gond, sőt szereztetek is egy pontot. A Rákosmente ellen viszont komoly vereséget szenvedtetek. Mi történt?

– Nem történt komolyabb tragédia. Igazából az ellenfélnek minden összejött, nekünk pedig sajnos nem sok. Mentünk, futottunk csináltuk a dolgunkat, de sajnos csúnya vereség lett a vége, amit én annak tudok be, hogy hozzáállásban mindenki elmaradt a várt szinttől.

– Ezek után arra lehetett számítani, hogy a feljutásért küzdő Kazincbarcika viszonylag simán elhozza majd a három pontot tőletek. Mi volt az oka annak, hogy mégsem így történt?

– Nagy pofont kaptunk egy hete éppen ezért mindenki meg akarta mutatni, hogy ettől sokkal jobb játékosok vagyunk, és ez csak egy véletlen kisiklás volt. Egész héten keményen készültünk, és 180 fokos fordulatot vett hozzáállásban mindenki. Ennek pedig meg lett az eredménye, bár volt szükségünk némi szerencsére is.

– Milyen volt a mérkőzés képe? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Az első félidőben jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk és sikerült is 2-0-ra vezetni. A második félidőben a Barcika nagy nyomás alá helyezte a kapunkat és sok veszélyes helyzetük volt. Rúgtak kapufát, volt érvénytelen góljuk is. Fortuna ezen a napon mellénk állt, és amit elvett az előző héten most visszaadta és sikerült begyűjtenünk a 3 pontot, amiért nagyon sokat dolgoztunk.

– Miként látod a Felsőtárkány jelenlegi helyzetét, s milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Nagyon nagy győzelmet sikerült most aratnunk és nagyon kellettek ezek a pontok. Egyértelmű célunk, hogy megőrizzük nb3-as tagságunkat a következő évre is, azonban jó lenne minél több pontot gyűjteni és minél feljebb végezni.

 Szécsi József