A fejmosás után alaposan összekapták magukat az ajkai labdarúgók. Interjú Pál Dáviddal

Szédületes hajrát produkált az FC Ajka a bajnokságban, s így a közép mezőnyből sikerült feljönnie a negyedik helyre. Pál Dáviddal az ajkaiak játékosával beszélgettünk.

– Úgy tűnik, hogy az őszi szezon végére lendültetek igazán formába, hiszen az utolsó hat meccsetekből 16 pontot szereztetek, de mi volt veletek azt megelőzően?
– Úgy gondolom, hogy a rajtnál kicsit beragadtunk, mivel az első 3 meccsen csak 2 pontot szereztünk. A szezon közepén váratlan vereséget szenvedtünk a Videoton II.-től és a Puskás Akadémia II.-től, majd utána a Gyirmót II. ellen buktunk el 2 pontot az utolsó percekben. Ez után következett az ETO elleni rangadó, amin 0-2-ről álltunk fel, de az utolsó percben egy jól eltalált lövés miatt pont nélkül maradtunk. Ez után a szakmai stábtól kaptunk egy elég komoly fejmosást, és meghatározták, hogy a hátralévő 6 meccsen 15 pontot kell szereznünk. És egy jó hajrával ez sikerült is, ezzel tudtunk kozmetikázni az őszünkön.
– Mi az, amin változtattatok? Mitől lett eredményesebb a csapat?
– A szezon elején jellemző volt ránk, hogy a meccseken volt 5-6 nagyobb lehetőségünk, de ezekből keveset értékesítettünk. A szezon vége felé kijött a lépés és a helyzeteink egy részét gólra váltottuk.
– Korábban több NB2-es csapatnál is rúgtad a labdát, milyen érzés a harmadosztályban játszani? Milyennek érzed a színvonalat?
– Mivel 4 csapat harcol a feljutásért, ezért mindenképpen azt mondanám, hogy színvonalas a bajnokság. A kiesés ellen küzdő csapatok ellen sem könnyű, mert megtesznek mindent azért, hogy megnehezítsék az erősebb csapatok dolgát.
– Az utolsó meccsen 5-0-ra vertétek a Tatabányát. Milyen volt a mérkőzés és mennyire voltál elégedett a csapat játékával?
– Az volt annak a mérkőzésnek a kulcsa, hogy hamar megszereztük a vezetést, és ennek tudatában még rúgtunk kettőt az első félidőben. Ez az 5-0-ás eredmény a vendégcsapatra nézve hízelgő mivel jó néhány helyzetet elpuskáztunk.

– Jelenleg a negyedik helyen álltok 13 ponttal lemaradva az éllovastól. Milyen eredménnyel lennél elégedett a tavaszi szezonban?
– Soknak tűnik ez a 13 pont, de reméljük, hogy ellenfeleink is kerülnek hullámvölgybe és akkor közelebb tudunk hozzájuk kerülni, és ott tudunk lenni a feljutásért folytatott csatában.

Szécsi József