A Dunaújváros célja a bajnoki cím megszerzése és ezzel a feljutás a másodosztályba. Interjú dr. Dobos Barnával

 

– Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, a Dunaújváros fordult az első helyen a tavaszi folytatásra. Hogy látod, mely tényezők voltak azok, amelyekben jobbak voltatok a többi együttesnél?

– A legfontosabb tényezőben voltunk a legjobbak. Mi szereztük a legtöbb pontot. Ez mellett a legtöbb győzelmet számszerűen tizenkettőt is csapatunk érte el. Amit szakmailag elterveztünk, azt ősszel sikerült is megvalósítanunk. Az előző szezonhoz képest nagy előre lépés volt, hogy védekezésünk sokkal hatékonyabbá vált. 

 – Mely mérkőzéseken lehettél a leginkább elégedett a csapat teljesítményével?

– A bajnokság jelenlegi szakaszában, már nem szeretném a mérkőzéseket összehasonlítgatni. Az elmúlt tizenhat forduló nagyon sikeres volt, vezetjük a csoportunkat.

– A frissen feljutott Tiszakécske, de az Iváncsa is meghatározó szerepet tölt be az NB3 Közép csoportjában. Előbbit legyőztétek idegenben, de utóbbi ellen pont nélkül maradtatok. Úgy vélem, hogy a korábbi évekhez képest erősödött a Közép csoport mezőnye. Te miként látod ezt?

– Természetesen erősödött, hiszen az MLSZ átszervezte a bajnokságokat. Ami a harmadosztályt érinti, néhány évvel ezelőtt a hat csoportból három csoport lett, míg az elmúlt szezonban résztvevő tizennyolc klub az idei évre ismét tizenhatra csökkent.

– Eddig kevés hírt lehetett hallani a játékosállományotok változásáról. Egyedül Csendes Péter távozásáról értesültem. Történt-e más, illetve vannak-e olyan posztok ahol szeretnél váltani?

– Az idei átigazolási szezonban is történtek változások, igaz kisebb mértékben. Nagy örömünkre Bősz Levente, Kovács Gábor és Pál Dávid is csapatunk tagja lett. Érkezésükkel sikerült tovább erősíteni keretünket. Távozók is voltak Szilvási Zoltán és Csendes Péter személyében.

– Miként zajlik a felkészülésetek, lesz-e edzőtábor?

– Négy hét szünet, pihenés után január 15.-én kezdtük meg a felkészülésünket. Az ötödik hét végén tartunk, de még mindig van két hetünk arra, hogy a legjobb formánkban kezdjük meg a bajnokságot. Dunaújvárosban készülünk végig, bár nagyon hasznos lett volna, hogy egy edzőtábor adta előnyöket felhasználjunk a csapatépítésben. Reméljük, a jövőben erre is meg lesz a lehetőségünk.

 – Mi a célkitűzés a bajnokságból hátralévő 14 fordulóra? Egy bajnoki cím után vállalnátok-e a másodosztályt?

– Mi a célkitűzés? Mint eddig. Minél több mérkőzést szeretnénk megnyerni, és minél több pontot megszerezni. A bajnoki cím megszerzése, nagy dicsőséget és előrelépést jelentene a klubunknak valamint a dunaújvárosi labdarúgásnak, így természetesen örömmel játszanánk a másodosztályban.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply