A DEAC-nak mégiscsak sikerült egy hét alatt talpra állnia, s nem is akárhogyan. Interjú a mesternégyest elérő Nagy Dáviddal

 

nagy-david-deac.jpg

– Egy döntetlen majd egy győzelem után Pesterzsébetre látogattatok ahol 7-1-es vereséget szenvedtetek. Mi történt azon a mérkőzésen?

– Jól kezdtük a bajnokságot, igazából semmi előjele nem volt annak, hogy Ilyen súlyos verésbe szaladunk bele! Akár más is lehetett volna a végeredmény, ha nem kerülünk négy perc alatt háromgólos hátrányba, de ez már soha nem fog kiderülni.

– Ezt követően hogyan készültetek a Gyöngyös elleni találkozóra és milyen taktikával léptetek pályára?

– A hét folyamán alaposan kielemeztük az előző meccs hibáit, és megpróbáltuk azt az eredményt gyorsan elfelejteni, mert közeledett a hétvége, egy teljesen új meccs, és hazai pályán mindenképp javítani szerettünk volna. Úgy érzem, ez maximálisan sikerült, a győzelem a meccs bizonyos részeiben látványos játékkal is párosult.

– Klasszikus mesternégyest szereztél ezen a meccsen ezt követően még csapattársad Karikás Krisztián is az ellenfél hálójába talált. Hogyan estek a gólok?

– Igazság szerint nem volt nehéz dolgom, kiváló labdákat, indításokat kaptam a többiektől amelyeket “már csak a kapus mellett be kellett rúgni”. Persze ez nem ennyire egyszerű azért, de örülök, hogy jó százalékban sikerült.

– Reálisnak érzed a végeredményt? Valóban volt öt gól különbség a két együttes között?

– Az ötgólos különbség túlzó azért, az ellenfélnek is megvoltak a lehetőségei, de talán a harmadik gól után éreztem azt, hogy kicsit feladták fejben, és onnantól tényleg csak az volt a kérdés, milyen különbségű lesz a győzelmünk.

– Győzelmeteknek köszönhetően jelenleg a harmadik helyen álltok a tabellán. Milyennek látod a Keleti csoport erőviszonyait és milyen helyezéssel lennél mely elégedett a bajnokság végén?

– Újonc csapatként természetesen a biztos bennmaradás az elsődleges célunk, az eddigi erőviszonyokat látva erre reális esélyünk van. Örülünk a jó kezdésnek, de nem szabad megelégedni magunkkal, mert nagyon a bajnokság elején járunk, de úgy érzem, ha ezen az úton megyünk tovább, nem lesz okunk szomorkodni a szezon végén.

Szécsi József