A DEAC megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Tiszafüred ellen. Pöszmet Tibor volt a beszélgetőtársunk

Jól kezdte az idei évet a DEAC, hiszen mindeddig veretlen. Pöszmet Tibor, a Labdarúgó Szakosztály vezetője válaszolt kérdéseinkre.

 

– Az ősszel 16 meccsen 16 pontot szereztetek, idén pedig 3 mérkőzésből már 7 pontotok van. Ilyen kezdésre számítottál?

– Nagyjából igen, bár azt hozzátenném, hogy az őszi szezont is hasonlóan jól kezdtük, csak egy elég komoly hullámvölgybe kerültünk, melyből több összetevő mellett a rutintalanságunk és tapasztalatlanság miatt nem tudtunk kilábalni. A téli időszakban ezen is szerettünk volna változtatni, hogy a jó kezdés ne múljon el!

– Hogyan készültetek a Tiszafüred elleni összecsapásra? Mi volt a taktika?

– A csapat egész héten komoly munkát végzett, melybe a taktikai és technikai elemek mellett a pályát borító hó eltakarítása is beletartozott. Az egyik legfontosabb az egységesség és a csapatmunka volt a hét folyamán és a mérkőzés alatt is, melybe nemcsak a játékosokat és a szakmai stábot értem, hanem a létesítményfenntartók és az egyesület minden dolgozóját! Nekik is köszönjük a segítséget!

– Miként estek a gólok?

– Az első gólunkat egy pontrúgás után szereztük, a másodikat egy kontra után a sokadik nagy helyzetünket már nem védte ki Szalánczi Zoli.

 

Fotó: DEAC Facebook oldal

 

– Mely csapat volt többet támadásban?

– Hullámzó volt a játék a viszonylag nehéz talaj miatt is, azt gondolom több nagyobb lehetőségünk volt, amiket kihagytunk, véleményem szerint megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot.

– Úgy tudom, hogy többen is megsérültek a meccsen. Ők milyen állapotban vannak?

– Igen, sajnos több sérülés is történt, ezekből egy komolyabbnak is tűnt, a vendégcsapat játékosa, Csábi Norbert, akinek ezúton is jobbulást kívánok az egyesület nevében is!

– A télen több remek játékost igazoltatok. Miként sikerült a beillesztésük?

– Az igazolásainknak több kritériuma volt, amellett, hogy játéktudásban megfeleljenek, az emberi kvalitások és a rutin is nagy szerepet játszott a kiválasztásuknál! Meggyőződésem, hogy az érkezők minden szempontból a legjobbak voltak, így a csapatba való illesztésük sem jelenthetett problémát, a fiatalok gyorsan elfogadták őket, akiktől sokat tanulhatnak az edzéseken is.

– A DVSC-nek tavaly kiesett az NB3-ból a második csapata. Van-e, illetve terveztek-e szorosabb kapcsolatot a két egyesület között?

– Jelenleg is kapcsolatban állunk a DVSC-vel, Balogh Krisztiánt ők adták kölcsön erre a szezonra, de sokkal komolyabb lehetőségek vannak véleményem szerint ebben a projektben, melyeket mi mindenképpen szeretnénk kihasználni! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Loki fiókcsapata lennénk, azokat a hagyományainkat és értékeinket mindenképpen meg kell tartanunk, amelyeket az elődeink megszereztek a DEAC-nak, vagy amit az egyetem adta háttér biztosít, ezt értem az esetleges játékosmozgásokra is! Több fórumon is „kisloki”-ként jelenünk meg, ami egyáltalán nem helytálló, ugyanis a DEAC is egy több, mint 100 éves, komoly múlttal rendelkező egyesület, aki valóban egy városban van a DVSC-vel és még jóban is vagyunk egymással! 😊 Illetve az is tény, hogy vannak olyan volt Loki játékosaink, akik jelentős része az egyetem hallgatója is!

– Miként látod a Keleti csoport erőviszonyait, és milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Nagyon kiegyensúlyozottak a csapatok, a bajnokság erőviszonyait a rettenetesen erős nem vagyok benne, hogy reálisan fejezi ki. Talán kifejezőbbek azok a tények, hogy 3 fordulóval ezelőtt az utolsó előttiek voltunk, 7 pontot szereztünk és 1 helyet sikerült előre lépnünk vagy az, hogy a 3. és a 15. helyezett között 10 pont van. Nagyon komoly jóstehetséges szükséges ahhoz, hogy bárki is megtippelje a bajnokság végén a kiesőket, de remélem, hogy mi nem leszünk köztük!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply