A Dabas-Gyón megmutatta, hogy nincs reménytelen helyzet. Interjú Mészáros Rolanddal

 

meszaros-roland.jpg

 

– Előzetesen nem sokan láttak esélyt a budafoki pontszerzésetekre. Hogyan készültetek a mérkőzésre és milyen taktikával léptetek pályára?

– Az volt a taktikánk a listavezető ellen, hogy visszaálltunk ötvédős rendszerbe és a labdaszerzések után gyors kontrákat próbáltunk indítani.

– Melyik poszton jutottál szóhoz és mi volt a feladatod?

– A védelem előtt játszottam, ahol a labdaszerzés volt a feladatom, illetve fel kellett vennem a versenyt a magas budafoki támadókkal a fejpárbajok során.

– A 34. percben Karikás Krisztián kiállítása miatt emberelőnybe került a Budafok. Mi történt?

– Idén már másodjára történt meg velünk, hogy az első játékrészben emberhátrányba kerültünk. Piros lap a 34. percben és tizenegyes, amit szerencsére a kapusunk hárított és ezzel meccsben tartott minket. A büntető szerintem megadható volt, az ellenfél balszélsője egy remek keresztlabdát kapott, amit jó ütemben tolt be Krisztián elé, aki nem akarta már bántani, de összeakadt a lábuk.

 

Videó: Promontor Televízió

 

– Az 56. percben a hazaiak meg is szerezték a vezetést. Hogyan tudtatok hátrányból egyenlíteni?

– Számítottunk rá a szünetben, hogy rá fognak tenni egy lapáttal, és tudtuk, hogy ha esetleg betalálnak nem szabad összeesni. Jött is nekik a gól és mivel emberelőnyben voltak nyomtak is tovább és folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket. De ezért szép a foci, hogy bármi megtörténhet és egy gyönyörű kontratámadásból elmentünk a bal szélen es a beadott labdát Kocsis Dávid higgadtan a kapuba fejelte.

– Milyen volt a meccs képe?

– Ezután még volt 1-2 helyzetük, de sikerült levédekeznünk.

– Jelenleg kieső helyen álltok, de egy ilyen bravúr minden bizonnyal erőt ad a folytatást illetően. Tíz fordulóval a bajnokság vége előtt miként látod bennmaradási esélyeiteket?

– Úgy gondolom, hogy ez a döntetlen és a mutatott játék nagy erőt és önbizalmat adott nekünk a továbbiakra. Nagyon fontos lenne a csapatnak még egy pár ilyen siker, illetve győzelem és akkor nem kellene aggódnunk a bennmaradást illetően. 

Szécsi József