A Csepel FC célja minimum 16 további pont megszerzése. Interjú Gabala Krisztiánnal

– Az ősszel megszerzett 24 pont lehetőséget biztosít arra, hogy nyugodtan készüljetek a tavaszi szezonra. Mennyire vagy elégedett ezzel a teljesítménnyel?

  • Az őszi szezonra 20-24 pontot terveztünk, így ennek tudatában nem panaszkodhatok az elért eredményt illetően! Azért megjegyzem, hogy a megszerzett pontok csak akkor érnek valamit, ha tavasszal az elvártaknak megfelelően növeljük pontjaink számát!

– Kifejezetten jól ment a tartalékcsapatok ellen, egyaránt legyőztétek a Puskás Akadémia, a Videoton és a Gyirmót második csapatát. Az élmezőnyben lévők közül pedig a Kaposvár és az Érd ellen is összejött a pontszerzés. Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

  • Persze voltak olyan mérkőzések, amelyek jobban sikerültek az elvártnál, de én a THSE-Szabadkikötő elleni első bajnoki találkozóra emlékszem a legszívesebben, mert bár a találkozót elvesztettük, de én rengeteget tanultam belőle!

–    Mindösszesen 15 gólt kaptatok, amely a harmadik legkevesebb a mezőnyben. Kik azok a játékosok, akiket teljesítményük miatt kiemelnél a csapatból?

  • Az általam képviselt filozófiába nem fér bele hogy sok gólt kapjon a csapat! Nagyon egyszerű: az az együttes amelyik nem kap gólt, az közelebb áll a győzelemhez mint amelyik mindig gólt kap! Van egy-két komoly játékosunk, akik kinőtték a harmadik vonalat vagy kinőhetik rövid időn belül. Örülök, hogy Haraszkó Sanyival, Szabó Ádival vagy Hesz Olivérrel együtt dolgozhattam az elmúlt időben.

  –    Eddig a Csepel kimaradt az átigazolási hírekből. Várható-e változás a játékosállományban?

  • Biztos, hogy több távozó lesz, mint érkező! Gauzer Levente, Csák Zoltán és Bencze Márton már nem csepeli színekben lép pályára tavasszal. Érkező nem várható, továbbra is az ifi csapatból emelünk ki játékosokat, és támogatjuk tehetségük kiteljesedését.   

 –    Miként és hol zajlik a felkészülésetek?

  • Heti négy-öt foglalkozással készülünk. Körülményeinek miatt Szigetszentmiklóson vendégeskedünk. Nehezíti a felkészülést, hogy este hat óra előtt nem tudok edzést tartani, mivel játékosaim munka és iskola után legkorábban ebben az időpontban érnek rá! 

  –    Mi a célkitűzés a bajnokságból hátralévő 14 fordulóra?

  •  Célkitűzésünk nem változott, azaz jövőre is a harmadik vonalban kell szerepelnie a Csepelnek. Célunk eléréséhez szerintem még 16 pontra van szükségünk. A megszerzendő pontokon kívül fontos, hogy a következő év csapatát is építsük!

  –    Miként ítéled meg a Nyugati csoport erőviszonyait?

  • Egyenlőtlenek az erőviszonyok! Amúgy ez természetes, mert ahol pénz kerül bármilyen rendszerben ott egyenlőtlenségek alakulnak ki! Ennek ellenére, kiegyensúlyozott a bajnokság, mert még minden nyitva van, gondolok a bajnoki címre esélyes vagy a kieső csapatok névsorára. Ez természetesen jót tesz a mérkőzések színvonalának illetve a bajnokságnak is!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply