A csapat életében fordulópont volt a Fradi elleni kupameccs. Interjú Miklósvári Jánossal

Úgy tűnik beindult a BKV Előre labdarúgócsapata. A Magyar Kupában való példás helytállás után már a második bajnokijukat nyerték. A csapat egyik meghatározó játékosával Miklósvári Jánossal beszélgettünk.

 

miklosvari-janos.jpg

Fotó: adamsweb.hu/Ádám Kriszti

 

– Borzalmasan kezdtétek a bajnokságot, az első két meccsen összesen tíz gólt kaptatok, de azt követően is sorra jöttek a vereségek. Melyek voltak ennek az okai?

– Igen borzalmasan kezdtük ezt a bajnokságot… rengetegen távoztak az év végén és az újonnan érkezőkkel még nem volt meg az összhang és az összeszokottság. És az is hozzá tartozik, hogy sajnos mindig volt egy-egy egyéni hiba, amit minden ellenfelünk kegyetlenül kihasznált. Illetve mondhatnám nagyon nehéz volt megélni, hogy ilyen sok gólt kaptunk és az önbizalmuk is elment egy picit. Azt gondolom, hogy egyik meccsen se játszottunk alárendelt szerepet, de mindig mennünk kellett az eredmény után és ezért kicsit nyitottabbak voltunk és szerintem ezért kaptunk sok gólt.

– Másfél hete a Magyar Kupában az FTC-t fogadtátok, s ilyen előzmények után arra lehetett számítani, hogy gólfesztivált rendeznek a zöld-fehérek. Ehhez képest az 1-0-s vereségetek kifejezetten dicséretre méltó, még akkor is, ha a Fradi nem a legerősebb összeállításában lépett pályára. Mi az, ami megváltozott a korábbiakhoz képest?

– A Fradi elleni meccsre úgy készültünk, hogy játszunk egy jó mérkőzést, hiszen nincs vesztenivalónk és élmény egy ilyen csapat ellen játszani. Úgy érzem, hogy a csapat életében ez volt a fordulópont, mert nagyon zártan tudtunk védekezni, kis túlzással a Fradi nem tudott helyzetet kialakítani ellenünk és nekünk is adódott sanszunk a gólszerzésre. Az hogy a Fradi nem a legerősebb összeállításában játszott nem jelent semmit, mert két csapatra való és majdnem egy szinten lévő játékosaik vannak. Igen nagyon jó eredményt sikerült elérnünk és ez hatalmas lökést adott a csapatnak illetve feltöltött minket önbizalommal.

 – A kupameccs után néhány nappal az MTK tartalékokat vertétek 7-0-ra. Ez az eredmény egészen hihetetlen. Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertetek?

– Igen abszolút megérdemeltük az MTK II. ellen a győzelmet, mert rengeteget dolgoztunk. Ugyanott folytattuk a meccset ahol a Fradi ellen befejeztük. Sok helyzetet alakítottunk ki, zártan védekeztünk és végre, ami eddig kifelé pattant az most befelé pattant illetve kiküszöböltük hátul a hibákat.

– Ezen a hétvégén tovább folytattátok, és elhoztátok Hajdúböszörményből a három pontot. Hogyan készültetek a meccsre? Milyen taktikával léptetek pályára?

– Mint minden meccsre Csaba-bá rendesen felkészít minket, elmondja mire figyeljük. A taktikánkat illetően hátul zárt és bátor támadófocit képzeltünk el.

– Alig negyedóra elteltével kétgólos hátrányba kerültetek. Miként sikerült megfordítani a mérkőzést?

– Nem pont úgy terveztük, hogy negyedóra elteltével kétgólos hátrányban leszünk. Sajnos ezt az időt bealudtuk, itt gondolok a hosszú utazásra, picit tompák voltunk, de aztán folyamatosan jöttünk fel és a legjobbkor tudtunk szépíteni, ami lélektanilag volt jó. Aztán a szünetben átbeszéltük a hibákat illetve a jó dolgokat ott már érezhető volt, hogy meg fogjuk fordítani a meccset. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, mert ez megmutatta a csapatunk erejét, hiszen kétgólos hátrányból nem minden csapat tud nyerni. Nagyon várjuk a folytatást sikerre éhesen, mert számunkra most kezdődött a bajnokság.

– A Nyugatiból kerültetek át a Keleti csoportba. Hogyan látod az erőviszonyokat? Milyen eredményre lehet képes a BKV ebben a mezőnyben?

– Azt gondolom, hogy nagyon erős a bajnokság mind a három csoportban. Talán ami eltér, hogy nyugaton játszós csapatok vannak és jó pályák, míg itt keleten a pályák rosszabb minőségűek és a csapatok agresszívek, kemények. Nagyon kiélezett meccsek vannak, mindenki mindenkit meg tud verni és csak apró dolgokon múlnak a győzelmek. Nagyon bízom benne, hogy elindulunk fölfelé a tabellán, mert nehéz volt megélni ezt a sok kudarcot! Úgy hiszem, hogy most már összeállt a csapatunk és szeretnénk minél jobb helyen telelni. 

Szécsi József