A 17 éves Nándori Botond korosztályának egyik legnagyobb tehetsége. Az NB3 után most szintet lépne

 

– A Puskás Akadémia második csapatával a 4. helyen fejeztétek be a 2017-18-as bajnokságot. Elégedettek voltatok ezzel az eredménnyel?
– A bajnokság második felében csatlakozhattam az NB III-as együtteshez. Nagyon jó közösségbe, jó csapatba kerültem. Mindig az aktuális mérkőzésre koncentráltunk, hétről-hétre próbáltuk kihozni magunkból a maximumot, játszani a saját játékunkat. Szerettünk volna dobogón végezni, de azt hiszem, a 4. hely is szép eredmény volt a nehéz mezőnyben.
– Mivel egy ideig az U19-es csapatnak is a tagja voltál, tizenegy alkalommal léptél pályára a felnőttek között. Mi a legnagyobb különbség az NB III és az U19 között?
– A harmadosztályú bajnokság sokkal erősebb, gyorsabban játszanak a csapatok, mint az utánpótlásban. Nagyobb sebességen, gyorsabb ritmusban kell futballozni, erőszakosabban, bátrabban kell ütközni.
– Rendszeresen szerepelsz a különböző korosztályos válogatottakban. Számolod, hogy hány alkalommal léptél pályára, illetve mely sikerekre vagy a legbüszkébb?
– A válogatottban szerepelni mindig nagy megtiszteltes, legyen szó akár csak egy edzőmérkőzésről is. Úgy gondolom, a címeres mezt felvenni bármilyen korosztályban maga a csoda! Minden alkalommal megremeg a lábam, ha megkapom a meghívót, s természetesen mindig igyekszem a legjobbat nyújtani.
– Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani?
– Védekező középpályás vagyok, úgy érzem, itt tudok a legnagyobb hasznára lenni a csapatomnak. Az elmúlt szezonban rengeteget tanultam Vanczák Vilmostól, akivel nekem óriási megtiszteltetés volt egy csapatban játszani.
– Jelenleg az NB II-es Aqvital FC Csákvárnál vagy próbajátékon. Mit mondanak, hogy érzed, mennyire vannak veled megelégedve, esetleg vannak más ajánlataid is?
– A Csákvár nagyon jó gárda, a tavaszi eredmények alapján, a harmadik helyen végzett a másodosztályban. Erős a játékoskerete, nem könnyű bekerülni. Próbálom a legjobbamat nyújtani, a szakmai stáb pedig hamarosan döntést hoz a jövőmről.
– Tizenhét éves vagy, még semmiről sem maradtál le. Milyen célokat tűztél ki a labdarúgásban magad elé?
– Nagyon sokat kell még tanulnom, fejlődnöm. Lépésről, lépésre haladok, ezen az úton (is)  maximális segítséget kapok a Puskás Akadémiától. Szeretnék a legmagasabb osztályban játszani, ami ugye itthon az NB I-et jelenti. Persze a magyar futballisták körében népszerű lehetőség a külföldi szereplés, ha majd sikerül nekem, én is örömmel kipróbálnám magam légiósként.
– Melyik csapatnak szurkoltál a világbajnokságon és van-e játékospéldaképed?
– Argentína a kedvencem, de sajnos ők már kiestek. Példaképem Dzurják József, azaz Csöpi bá, aki édesanyám révén a rokonunk, és Híres Gabi bá, akinek a véleménye mindig fontos számomra.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply