8 játékos távozik Putnokról. Tehetséges fiatalok érkeznek a helyükre. Koszta Péter szakmai igazgatóval beszélgettünk


Nagy Csaba, Koszta Péter, Kriston István. Fotó: http://putnokfc.hu/

– Az elmúlt év utolsó napjaiban értesülhettünk arról, hogy korábbi vezetőedzőtök, Kriston István a Debreceni VSC pályaedzője lesz. Mennyire ért váratlanul a dolog?

– Abszolút meglepett. Úgy készültünk, hogy ő marad az edző, de érthető, hogy nem szerette volna kihagyni ezt a lehetőséget. Ritkán adatik meg, hogy ilyen ajánlatot kapjon az ember. Korrektül váltunk el.

 Jelenleg kilencedik a csapat, egyaránt távol az élbolytól és a kiesőhelyektől. Miként értékeled az eddigi teljesítményt?

Nincs mit szépíteni, gyengének.Jobbra számítottunk. Különösen az első 7 forduló volt katasztrofális. Óriási hibákat követtünk el. A rossz kezdés után az is megfordult a fejemben, hogy a kiesés ellen kell majd küzdenünk. Szerencsére sikerült előre lépnünk, de a kiesés veszélye még most sem múlt el teljesen.

– Voltak-e olyan játékosok, akik teljesítményükkel kiemelkedtek a csapatból?

Amíg eltiltását töltötte, nagyon megéreztük Katona Bence hiányát.  Amikor pályán volt jó teljesítményt nyújtott, ezt a góljainak száma is bizonyítja. A védelemből pedig Mahalek Marcellt emelném ki. Elsősorban kettőjükkel lehettem maradéktalanul elégedett.

– A tél folyamán milyen változások várhatóak a játékosállományban, és van-e már valami konkrétum?

Nálunk folytatja majd Lékai Soma, kapus. Keményffy Máté szintén Ózdról érkezik, Ádám Ferenc és Lakatos Miklós pedig Kazincbarcikáról kerül hozzánk, de vannak mások is, akikkel tárgyalásban állunk. Nyolcan pedig távoznak: Nemes Milán, Tucsa Róbert, Illés Richárd, Nyitrai Dávid, Tóth Szabolcs, Pomozi Zoltán, Elek István és Illés Gábor.

– Nagyjából 1 hete derült ki, hogy Nagy Csaba lesz a vezetőedző. Miért pont rá esett a választás?

Csaba helybéli. Játékosunk, majd pályaedzőnk is volt. Úgy vélem, hogy jó vezetőedző lehet. Abszolút alkalmas a feladatra. Szabadkezet kap tőlem, de ha szükségét érzi, akkor segítek majd.

– 1-2 éve még Te voltál a vezetőedző. Megfordult a fejedben, hogy visszaülj a kispadra?

– Nem. Most már nem férne bele az időmbe.

– Mikor kezdtétek meg a felkészülést a bajnokságra?

Január 20-án, hétfőn kezdtünk, így nagyjából hat hetünk lesz.

– Úgy tudom, hogy együttműködésben álltok az NB2-es Kazincbarcikával. Miként kell ezt elképzelni?

Valóban. Szoros a kapcsolat a két klub között.Megpróbálunk olyan tehetséges 2001-2002-es születésű fiatalokat igazolni, akik jövőre már az NB2-ben játszhatnának, de előtte megnézzük, hogy milyen teljesítményt nyújtanak nálunk. Az a cél, hogy az NB2-re alkalmassá tegyük ezeket a játékosokat.

Március 8-án folytatódik a bajnokság. Miként látod a Keleti csoport erőviszonyait?

– Az Ózd kizárása után 15 együttes maradt a mezőnyben. A feljutásra elsősorban a DEAC és a Füzesgyarmat esélyes, amelyeknek nagyjából hasonló a játékereje. Nagy harc lesz közöttük.

– Putnokon van egy remek pálya. Nemrég készült el a lelátó. Közép vagy hosszútávon tervben van az NB2-es szereplés?

– Nem. A realitásoknál kell maradni! Hosszútávon az a célunk hogy minél több fiatalt neveljünk ki a régióból, akik az NB2-ig, de akár az NB1-ig is eljuthatnak. Nálunk megkapják majd a játéklehetőséget.

– Eredményeket, helyezést tekintve mi lehet tavasszal a cél?

– Úgy látom, hogy nem lesz rossz csapatunk. Jószellemű játékosokat igazoltunk, akik a pályán hozzá tudnak tenni egy kis pluszt. Jó lenne a hátralévő 12 forduló alatt annyi pontot szerezni, amennyit az eddigi 16 során sikerült, akkor a bajnokság végére odaérhetnénk minimum a 8. helyre.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply