4 forduló után veretlenül, a 3. helyen áll a BVSC. Gabala Krisztiánnal beszélgettünk


Fotó: Reggeli Start (DIGI Sport)
 • Két éve még a BLSZ második osztályában szerepeltetek, de mivel tavaly és idén is az első helyen végeztetek, így 2004 után ismét NB-s bajnokságban szerepelhet a BVSC. Minden a kitűzött terveknek megfelelően alakult, vagy voltak olyan dolgok is, amelyekkel nem kalkuláltatok?
 • Két éve azzal a céllal vállaltuk el a feladatot, hogy a BVSC labdarúgását a lehető legrövidebb idő alatt helyezzük vissza Magyarországon a labdarúgás térképére. Természetesen nem csak a felnőtt csapatra gondolok itt, hanem az egész BVSC labdarúgására, szóval a tradíciók miatt az utánpótlásra is. Ha abból indulok ki, hogy két évvel ezelőtt még a BVSC büféjében dolgozó hölgy sem tudta azt hogy van a BVSC-nek labdarúgása, mára meg már országos szinten visszük városról-városra a BVSC hírnevét, akkor a célokat  túl is szárnyaltuk!
Fotó: BVSC-Zugló Labdarúgó Szakosztály
 • Már tavaly a BLSZ1-ben is bombaerős volt a játékosállományotok, hemzsegett a csapat a jónevű labdarúgóktól, majd a télen tovább erősödtetek. Milyen változások történtek a nyáron?
 • Sajnos különböző okok miatt a felnőtt csapatot nem sikerült úgy megerősítenünk, hogy komoly céljaink legyenek idén. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, mert a leigazolt játékosok hasznos tagjai lettek a csapatnak és erősítést jelentenek. Fiatalításon estünk át, így került ide Majer, Tóth és Fisli, akik kellő rutinnal rendelkeznek már, és Komódi, Bartos és Ladányi akik pedig a jövőt jelenthetik.
 • 4 forduló után veretlenül a harmadik helyen álltok, pedig 3 alkalommal (Salgótarján, Eger, Sényő) vidékre kellett utaznatok. Miként értékeled az eddigieket?
 • Hallottuk, de most már tudjuk, hogy Keleten sokszor nem csak az ellenfelekkel kell megküzdeni, így óriási fegyverténynek tartom, hogy 7 pontot szereztünk ezeken a mérkőzéseken! Szerintem stabil csapatunk lesz, az meg a jövő kérdése hogy mire lesz ez elég a bajnokságban.
 • Mely játékosok azok, akik eddig a legjobb teljesítményt nyújtották?
 • Nálam a csapat az egyén felett áll, így aki ismeri a munkásságomat az tudja, hogy az aktuális taktika határozza meg a csapat összeállítását. Fél év múlva biztos tudok majd neveket mondani!
 • Egyedül Ti vagytok budapesti csapat az NB3 Keleti csoportjában, ami óriási kontraszt a Budapest bajnokságok után. Elsősorban miben mutatkozik meg a különbség?
 • Teljesen más szint, de ez természetes. Kultúra, játékosok, edzők felkészültsége, feltételrendszer, stb. Természetesen vannak Budapesten is értéket képviselő egyesületek, de….
 • Egy újonc csapatnál azt szokás mondani, hogy cél a bennmaradás, de ne felejtsük el, hogy a BLSZ1-ben is újoncként lettetek bajnokok! Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?
 • Az előbbiekben említettem már hogy az irány megváltozott, így idei évre marad a stabilitás és a bennmaradás. Ha lefújáskor a csapat az első 10 hely valamelyikét foglalja el, akkor azzal mindenki elégedett lehet.
 • Vasárnap a Putnokot fogadjátok. Mire számítasz ellenük?
 • Bármennyire is furcsa, de a Putnok a mérkőzés esélyese. Több oka van annak, hogy ezt mondom, de talán a legfontosabb a csapat összeállítása. Sényőn is ezer sebből véreztünk, csak a stáb nagyszerű munkájának volt köszönhető hogy több játékosunk is tudta vállalni a játékot. Schrammel sérülése kiújult, Balázst is sérülés miatt kellett lecseréltem. Fisli olyan rúgást kapott, amivel játékosok heteket szoktak kihagyni, …… szóval bizakodó vagyok! 🙂 🙂 🙂

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply