4-0-ra nyert Hatvanban a BKV Előre. Interjú Sánta Attilával a közlekedésiek játékosával

santa-attila-bkv-elore.jpg

 

– Már a tavaszi szezon első mérkőzése, a csoportelső Kazincbarcika elleni tisztes helytállás is azt sejtette, hogy nem vagytok rossz formában. Miként sikerült a téli felkészülés és milyen változások történtek a játékosállományban?

– Nagyon jól sikerült. Az új játékosok, magamat is ide értve, úgy gondolom, hogy hamar be tudtunk illeszkedni az új társakhoz. Ütőképes masszív csapat vagyunk, akik egymásért is tudnak küzdeni. NB2-öt is megjárt labdarúgók is érkeztek a klubhoz, ez a fajta rutin nagyon fontos, amire szükségünk lehet a bennmaradásért való küzdelemben.

– Nagyon éles a kiesés elkerüléséért folytatott verseny, így a Hatvan elleni egy úgynevezett hatpontos mérkőzés volt. Miként készültetek a találkozóra?

– Nagyon jól tudtuk mit jelent ez a meccs, mennyire fontos lehet ez a továbbiakban, úgyhogy ennek szellemében zajlott a heti felkészülés. A lehetőségekhez képest minél többet szerettünk volna füves pályán gyakorolni. Fontos volt, hogy mi már játszottunk egy bajnoki meccset ilyen körülmények között, mert tudtuk hétvégén a talaj nem lesz könnyű egyik csapat számára se.

– Milyen taktikával léptetek pályára?

– Mindenképpen szerettük volna  már a felső és középső zónában megszerezni a labdát, majd gyors ellentámadásokból helyzeteket kialakítani, gólokat szerezni. Tudtuk, hogy nehéz lesz futballozni ezen a talajon, de a lehetőségekhez képest, földön való játék után védők mögé beindított labdákkal operáltunk. Ezt úgy gondolom, hogy a mérkőzés folyamán sikerült is megvalósítanunk, pláne a kiállítás után, amikor több területünk volt.

– Milyen poszton jutottál szóhoz és milyen feladatokat kaptál?

– Bal szélső támadó voltam, a szokásos feladatokat kaptam, egyedül a védekezésben volt más jellegű, mivel három védővel játszottak, nehezebb feladatunk volt a széleken, de úgy gondolom az ilyenkor fontos sok csapatkommunikációval sikerült lezárnunk a területeket.

– Milyen volt a mérkőzés képe, melyik együttesnek volt több helyzete?

– Az első félidőben többnyire mezőnyjáték folyt. A pálya minősége miatt külső szemmel talán nem is volt élvezhető a játék, ezáltal nem volt sok lehetőség egyik kapu előtt sem, viszont a félidő végére két kapufáig is eljutottunk. Tudtuk, hogy nagyon fontos lesz, hogy ki rúgja az első gólt.

– A második félidőre felpörögtek az események. Kiállítás és négy gól. Mi történt? Hogyan estek a gólok?

– Úgy álltunk bele a második játékrészbe, ahogy kellett. Egy kontra végén megrúgtuk azt a fontos első gólt. Utána jött a kiállítás. Ezután szintén úgy folytattuk a meccset, ahogy a nagy könyvben meg van írva, 5 percen belül szintén kontratámadásokból rúgtunk rá még 3 gólt, ezzel el is döntve ezt a nagyon fontos mérkőzést.

– Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertetek?

– Végig éreztem a csapaton azt a győzni akarást, ami miatt csak mi nyerhettünk. Nem tudom hogy ha nincs a kiállítás, akkor is ekkora lett volna a különbség, viszont abban biztos vagyok, hogy csak mi jöhettünk le győztesen a pályáról.

– Miként látod a Keleti csoport erőviszonyait? Mely csapatok lehetnek versenyben a bajnoki címért és kik lehetnek majd a kiesők?

– A tabella első felében sok jó csapat van, úgy gondolom egészen az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem lesz a feljutás kiharcolása szempontjából. A kiesőkkel nem szeretnék foglalkozni, mi is az ellen küzdünk. Számomra csak egy fontos, hogy a BKV Előre jövőre is az NB3-ban szerepeljen és ezért mindent meg is teszünk a tavasz folyamán, tovább kell készülnünk és ugyanilyen hozzáállással és csapategységgel venni az előttünk álló akadályokat.

Szécsi József