Füzesgyarmati SK – FC Hatvan 4–2

Forrás: https://keleten.hu/


Fotó: Erdős Kiara

Magabiztosnak ígérkező hazai győzelmet nehezített meg önmaga számára a füzesgyarmati labdarúgócsapat. A sárrétiek az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportja 12. játéknapján a kiesés elkerüléséért hajtó Hatvan ellen már négy góllal is vezettek, a találkozó utolsó negyedében mégis alaposan meg kellett izzadniuk a 3 pont begyűjtéséért.

Ahogyan azt eltervezték a gyarmatiak, kezdettől úgy alakult a mérkőzés. A hatvaniak megszállták a térfelüket és védték a számukra kedvező eredményt. Több sikertelen kísérlet után a 21. percben góllá érett a hazaiak fölénye. Vajda Roland vezette kapura a labdát, mindenki kényszerítő megoldást várt tőle, ő azonban nem Ramos-szal játszott össze, hanem inkább 25 méterről lövést választott, ami a kissé kint álló kapus fölött a léc alatt vágódott be, 1–0.

Öt minutával később Achim Sebastian jobb oldali beadását az ötös magasságából, a hosszúra helyezkedő Popescu Robert fejelte hálóba, 2–0.

A félidő második felében is nagy nyomás nehezedett a hatvani kapura, de több gól nem született.

Nem így a második játékrész elején. Az 52. percben Vajda a jobb oldalon ment le az alapvonalig, beadását Cigan Cristian fejelte a hálóba, 3–0. A 61. percben tovább növelte előnyét a hazai gárda. Ramos beadását a védők röviden fejelték ki, a labda Popescu Robert elé került, aki egy lövőcselt követően 14 méterről megtalálta a rést a kapu elé tömörülő védők között, 4–0.

A vendégek kettős cserét hajtottak végre, ami jól sült el. Simon Mátyás beállítása telitalálatnak bizonyult, hiszen a 72. percben közelről kotort egy labdát a gyarmatiak kapujába (4–1), három minutával később pedig a vendégek kiharcolt tizenegyesét váltotta gólra, 4–2.

Az addig magabiztos házigazdák az utolsó negyedórában biztonsági játékra váltottak, és a várakozásnak megfelelően otthon tartották a 3 pontot.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–FC Hatvan 4–2 (2–0)
Füzesgyarmat, 300 néző
Vezette: Valu Tibor (Benkő Róbert, Novák Levente).
Gólszerző: Vajda (21.), Popescu (26., 61.), Cigan (52.), ill. Simon M. (72., 75. – 11-esből).
Jó: Vajda (a mezőny legjobbja), Achim Á., Popescu, Lippai, Shadi, Sundas, ill. Simon M.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Márkus, 63.), Sundas, Lippai, Szabó R., Achim Á. – Cigan (Balogh G., 63.), Shadi (Árvai, 88.), Ramos (Tóth O., 85.), Vajda (Molnár Sz., 88.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Hatvan: Bajkán – Purzsa, Labát (Szabó R., 64.), Katona R., Gál – Virág – Lukács (Simon M., 64.), Czibolya, Bárkányi, Karácsony – Sárközi Sz. (Bartók, 80.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Boros Tibor: – Négygólos vezetésünkig az elképzeléseim és az elvárásaim szerint alakult minden. Azután élve az új szabály adta lehetőséggel, öt játékost is becseréltem, de sajnos ez a csapatjáték rovására ment, egy negyedórára érthetetlenül szétesett a játékunk, de miután Achim Ádám középre húzódott, sikerült stabilizálni a játékunkat.

Gulyás Gábor: – Az elképzeléseinket keresztülhúzta az első félidőben kapott gól. Szokás szerint mentünk az eredmény után, de ez megbosszulta magát. A második félidőre szerkezetet váltottunk, de ez sem vezetett eredményre. Négy-nulla után varázsütésre megváltozott a játék képe, ami nagyon örömteli, kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna.

Be the first to comment

Leave a Reply