11 forduló után már 8 pont az Ajka előnye. Interjú Schindler Szabolccsal

 

– A nyáron vetted át a csapatot. Mennyire voltak jó állapotban a játékosok?

– Kiss Károlytól vettem át a csapatot, aki jó munkát végzett Ajkán. Az első benyomásom az volt, hogy sok jó játékos található a keretben, ami nem jelenti automatikusan a sikert.  Második lépésben, kritikusként arra fókuszáltam, hogy felismerjem azokat a szegmenseket, részleteket, amikben gyengébb a csapat az általam elképzelt szinttől.

– Mi volt az, amin változtattál?

– Minden edzőnek megvan a maga sajátos stílusa , így nekem is. A legfontosabb feladatom az volt, hogy megismerjék az elképzeléseimet a játékosok, és meggyőződjenek róla, hogy én vagyok a legjobb megoldás számukra, aki segítheti őket a céljaik elérésében. A teljesítmény mindent felülír, akik profi módon dolgoznak, és jó teljesítményt nyújtanak, azokkal könnyen dolgozok együtt. A nyáron átvett csapatot lépésről lépésre próbáltam átalakítani az általam elképzelt stílusra.

Az elmúlt szezonbéli második hely után erre az évre egyértelműen a bajnoki cím lett kitűzve, jelenleg már 8 pont az előnyötök, ti rúgtátok a legtöbb, és ti kaptátok a legkevesebb gólt. Maradt valamilyen hiányérzeted?

– Természetesen, ha nem lenne hiányérzetem, akkor nem lennék már Ajkán. Soha nem lehetünk elégedettek, mert a céljainkat csak úgy érhetjük el, ha kritikusak vagyunk önmagunkkal. Az őszi szezonban is több olyan célunk van még, amit szeretnénk megvalósítani.

– Többször is négy gólnál többet rúgtatok, a hétvégén éppen hetet. Melyik mérkőzéssel voltál a leginkább elégedett?

– A BKV elleni mérkőzésen olyan játékot láthatott a közönség, ami a csapatépítés szempontjából az egyik legnagyobb siker volt. Csúnya szóval azt is mondhatnám, hogy “lemészároltuk” a hétvégén ellenfelünket, mert minden játékos a saját feladatára koncentrált. 

  
 

– Mely játékosok azok, akiket kiemelnél a csapatból?

– A CSAPATOT szeretném kiemelni, ami számomra a legfontosabb!

Vasárnap bajnokin Andráshidára, míg három napra rá Lipótra utaztok a Magyar Kupa kapcsán. Mennyire másodlagos a kupaszereplés a bajnokság mellett?

– Minden mérkőzés fontos, de úgy gondolom az nb3-as csapatok kevésbé vannak hozzászokva a szerda – vasárnap ritmushoz, mint a magasabb osztályú csapatok. Kiemelt szerepet kap a rotáció és a gyors regeneráció, mert ezek nélkül képtelenség állandóan magas szinten teljesíteni.

– 11 forduló után nyilván nagyon korai még a bajnoki címről beszélni, de egy ekkora előny birtokában óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mely dolgokban kell a leginkább előre lépni, hogy a másodosztályban is megálljátok a helyeteket?

– Mindig egy hétre tervezünk előre, ami számunkra  a legfontosabb. Minden ellenfelet nagyon komolyan veszünk, ezért sok energiát fektetünk az ellenfelek és a saját csapatunk elemzésére. Az nb2-es bajnokság erős, minimális különbségek vannak a csapatok között, a legtöbb csapat a védekezésre rendezkedik be, kevesen vállalják a bátor támadó focit. Jelen pillanatban arra fókuszálunk, hogy a nyugati csoport legjobb csapata legyünk, ezért még rengeteget kell dolgoznunk.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply