Újra NB2-es lehet a PMFC. A siker a szurkolóknak is köszönhető


Forrás: http://pmfc.hu/

Tegnap hivatalossá vált, hogy a koronavírus-járvány miatt a márciusban felfüggesztett, majd hétfőn befejezettnek nyilvánított NB III-as bajnokságot a tabella első, feljutó helyén zárta a PMFC labdarúgócsapata. A 2020/2021-es idényt pedig – a meghosszabbított licenc-eljárás sikeres lezárását követően – a Merkantil Bank Liga NB II-ben kezdhetik meg. Az osztálylépés híre és ténye nem csak a szurkolókat, a PMFC vezetőit is örömmel tölti el.

– Bevallom, arra számítottam, hogy a pályán dönthetjük el a feljutást, ugyanakkor úgy gondolom, amit 2015-ben elvett tőlünk az élet, abból most visszakaptunk egy jókora szeletet – kezdte Kulcsár Árpád, sportszakmai igazgató. – A három idei NB III-as csoportot nézve magasan kiemelkedik a Pécs teljesítménye, így emiatt összességében nem lehet rossz a szánk íze. Ez a csapat tényleg rászolgált az NB II-re, sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Természetesen nagy az öröm, ugyanakkor még bőven van munka előttünk.

Kulcsár Árpád a folytatással kapcsolatban hozzátette, az elkövetkező napok egyik legfontosabb feladata megszervezni, hogy a PMFC felnőtt és utánpótlás csapatai mielőbb edzésbe tudjanak állni. A sportszakmai igazgató szerint időszerűvé válik, hogy az egészséget szem előtt tartva a játékosok fokozatosan visszatérjenek a régi kerékvágásba, a lassan két hónapos kényszerpihenő ugyanis nem szolgálja egyetlen labdarúgó fejlődését sem.

Az MLSZ döntése értelmében, a tabella tehát jelenlegi állapotában rögzült, a záró táblázat első helyén álló csapat, a Közép-csoport esetében a PMFC jogosult a 2020/21-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre. A másodosztályú induláshoz azonban elengedhetetlen a licenc megszerzése, amelynek elbírálását a járványhelyzet miatt egy hónappal kitolta az illetékes testület. Ennek részleteiről Győri János, a klub operatív igazgatója számolt be.

– Jelen pillanatban egyik NB I-es, NB II-es és NB III-as klubnak sincs érvényes licence a következő idényre. A kialakult helyzetre való tekintettel az eljárási folyamatot eltolták júniusig – mondta Győri János. – Amennyiben nincs ez a mostani helyzet, úgy már egy hónappal ezelőtt megkaptuk volna a licencünket, így viszont most még várjuk, hogy lezáruljon a hivatalos procedúra. A kézhezvételt követően lehetünk százszázalékosak az NB II-es tagságban. Azt gondolom, nem kell izgulnunk, mert a benne foglaltaknak megfelelünk.

Győri János és Kulcsár Árpád reméli, a következő szezont már ismét a szurkolótáborukkal együtt kezdhetik meg, ráadásul jó eséllyel a Stadion utcában fogadhatják NB II-es ellenfeleiket. Vezetőik szerint a drukkerektől kapott kiemelkedő támogatás nagyban hozzájárult az eddigi sikerek eléréséhez. Ezzel együtt a PMFC szeretné kifejezni köszönetét és háláját minden szurkolónak, hiszen együtt bebizonyítottuk, hogy mindig van remény, kemény és kitartó munkával elérhetők a kitűzött célok és álmok.

Be the first to comment

Leave a Reply