Újabb fordulat!!! Zártkapuk mögött, de folytatódnak a bajnokságok minden osztályban!!!


Eddig úgy tűnt, hogy az MLSZ furcsa döntéseivel már nem tud meglepetést okozni. Nagyot tévedtünk! Tegnap Csányi Sándor az MLSZ Elnöke az M4 Sportnak elmondta, hogy a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják. Ma viszont jött a hír, hogy mégsem így van….

Több különböző helyről azt az információt kaptuk, hogy mégis folytatódnak a bajnokságok!!!

Friss infó: https://nb3foci.hu/hirek/az-mlsz-minden-lehetoseget-megragad-amely-felelos-korulmenyek-kozott-a-futball-folytatasat-segiti.html

A labdarúgó játékvezetők weboldalán http://focibiro.hu/ ez jelent meg nem sokkal ezelőtt: “Több csapat az alábbi körlevelet kapta a mai napon: Tisztelt Csapatvezetők! Kérem figyelmesen elolvasni! A következő döntés született: a) Az amatőr bajnokságok nem kerülnek felfüggesztésre (futsal és UP SEM). b) Csak azok a mérkőzések kerülnek lejátszásra, amelyeken mindkét érintett sportszervezet részt kíván venni. c) Bármelyik sportszervezet indoklás és igazolás nélkül kérheti a mérkőzés elhalasztását. d) A halasztási kérelmet nem kell az ellenfélnek jóváhagynia.e ) A holnapra ütemezett mérkőzések is az a) – d) pont szerinti eljárás alapján lejátszásra kerülnek! f) Labdarúgó mérkőzést – függetlenül attól, hogy a jogszabály nem lépett hatályba – csak nézők nélkül lehet megrendezni. Erre nyomatékosan felhívjuk az egyesületek figyelmet! g) A mérkőzéseket kiemelten fogjuk ellenőrizni, rendezői létszám kötelező (A rendért a rendező csapat a felelős)! Üdvözlettel: Finta Péter Igazgató Veszprém Megyei Igazgatóság   Az MLSZ Fejér megyei igazgatósága azonban az alábbi közleményt adta ki: 2020.11.09-én Orbán Viktor Miniszterelnök Úr újabb, a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket jelentett be. E szerint 2020. november 11. szerda 0:00-tól minden amatőr csapatsport tevékenység folytatása tilos, így az Alba Liga Bajnokságok is szünetelnek, mérkőzések nem kerülnek megrendezésre. A 2020.11.09-i és 2020.11.10-i napra kiírt mérkőzések a jelenleg hatályos jogszabályok betartása mellett megrendezésre kerülnek. A korlátozó intézkedések egyelőre 30 napig lesznek érvényben.  A körlevél kiküldését követően több igazgatót is megkerestünk, akik elmondták, hogy elhamarkodott volt a kormányfő és az MLSZ Elnök bejelentése, mert ők mindenképpen hétvégén bajnokit akarnak játszani. Ezért videó konferencián keresztüli igazgatósági értkezletet tartanak – lehetőség szerint már szerdán -, ahol az MLSZ főtitkára és operatív igazgatója meghozza a döntés a folytatásról.

A https://www.szoljon.hu/ weboldalon az alábbiak jelentek meg néhány perce: – Ebben a pillanatban kaptuk a tájékoztatást a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy zárt kapuk mögött minden bajnokság folytatódik, vonatkozik ez a felnőttosztályokra és az utánpótlásra is. Tehát a hátralévő fordulókat meg tudjuk rendezni az ősszel, de nyilván már nézők nélkül – közölte megkeresésünkre Varga Zsolt, a megyei labdarúgó-igazgatóság vezetője. Tehát mindez azt jelenti, hogy a megyei első és harmadosztályban még három, a második vonalban pedig még két fordulót bonyolítanak le idén – az eredeti menetrend szerint.”

Be the first to comment

Leave a Reply