Újabb 7 csapat jutott fel az NB3-ba. Rövid bemutató

A sikerrel megvívott osztályozó után NB3-as lett a Sárvár FC, az Eger SE, a Sajóbábony VSE, a Komárom VSE,  az UFC Nagykanizsa, a Kecskeméti LC, és a Herold Trans Ménfőcsanak. Nagy szeretettel köszöntjük a most feljutott csapatokat és szurkolóikat a harmadosztályban!!! 1-2 hete már bemutattuk az osztályozó nélkül feljutott újoncokat. Most pedig következzenek azok, akik sikerrel vették az akadályt:

 

Sárvár FC

A sárváriak hosszú éveken át Nb3-asok voltak, míg a 2016/2017-es évben éppen hogy, de kipottyantak. Nagyrészt sikerült egyben tartani a játékosállományt, így egészen imponáló különbséggel nyerték meg a Vas megyei bajnokságot. 17 pontot vertek rá a második Celldömölkre. Az ünneplés:

 

Az osztályozó első mérkőzése után Kovács László vezetőedzővel beszélgettünk.

 

 

Eger SE

Az egyesület 2008-ban alakult. 10 év töretlen fejlődés után sikerült feljutnia a harmadosztályba. Az egri labdarúgók veretlenül nyerték meg a Heves megyei I. osztályt, majd kettős győzelemmel múlták felül a Balatonfüred együttesét.

Az első párharcot követően interjút készítettünk Vígh Ferenc játékosedzővel.

Pozsgai Miklós jóvoltából videóösszefoglaló készült a visszavágóról, és a mérkőzést követő ünneplésről:

 

 

Sajóbábony VSE

Az 1952-ben alakult egyesület abszolút újoncnak számít, hiszen még sohasem szerepelt a harmadosztályban. A sajóbábonyi focisták négy pont előnnyel a Felsőzsolca előtt nyerték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályt. A Szajol együttese ellen kellett osztályozót játszaniuk, és több idegenben lőtt góljuknak köszönhetően kivívták az NB3-ban való szereplés jogát.

Tavaly ősszel a Borostyán Mihály Emléktornán megütköztek a DVTK csapatával. Videó: DVTK

 

 

Komárom VSE

A komáromiak 28 mérkőzésből 26-ot megnyerve, 175-16-os gólkülönbséggel nyerték meg a Komárom-Esztergom megyei bajnokságot. A csapat vezetőedzője a legendás Bozsik Péter, és itt rúgja a labdát Kenesei Krisztián is, akinek komoly érdemei voltak abban, hogy az osztályozón kettős győzelmet arattak (összesen kétszer talált a maroshegyiek kapujába). Az ünneplés pillanatai. Videó: Komáromi VSE Facebook oldal.

 

FC Nagykanizsa

Az osztályozó során összesítésben 7-0-ás gólkülönbséggel jutottak túl a Nagyatád együttesén.

Az első párharcot követően interjút készítettünk Gombos Zsolt vezetőedzővel.

A visszavágó videó összefoglalója és az ünneplés, a Kanizsa TV jóvoltából.

 

 

Kecskeméti LC

Kecskemétnek (1911-től 2015-ig) mindig volt nemzeti bajnokságban szereplő csapata, de mivel sokan szerettek volna még rendszeres sportolási lehetőséget, ezért 1992-ben megalakították a Kecskeméti LC-t. Sokáig csak egymás elleni meccseket játszottak, kupákon indultak, 2005-re viszont a rendszeres megmérettetés miatt beneveztek a megyei bajnokságba. A létrán szépen végigjárták a lépcsőket: 3 év harmadosztály, öt év másodosztály, majd újabb öt év első osztály. 

2015-ben a város első számú csapata a pályán az NB1-ben a 9. helyen végzett, de a KTE-t működtető gazdasági társaság jelentős mértékű negatív mérlege (és az MLSZ időközben kitalált NB1-es létszámcsökkentési ötlete miatt) négy csapatot ki kellett venni az NB1-ből, aminek a Kecskemét is szenvedő alanya lett. Ugyanennek a leépítési akciónak lett áldozata a Pécs, a Győr és a Nyíregyháza is. Utóbbi két együttest városuk és a vállalkozók felkarolták, és a lehetőséget megragadva NB3-ban indították a következő évben, de a Pécs és a Kecskemét nem volt ilyen szerencsés. Pécs a megyei bajnokságban folytatta, a Kecskeméti TE gyakorlatilag meg is szűnt, a játékosokat szétkapkodták.

Térjünk vissza 2015 nyarára. Elbúcsúzott tehát a nemzeti bajnokságtól a Kecskemét, a megye I.-ben szereplő Kecskeméti LC lett a legmagasabb osztályban szereplő kecskeméti csapat. 2016 nyarán negyedik lett az együttes, következő évben a Tiszakécskével kiélezett harcot vívtak a bajnoki címért, idén pedig magasan megnyerték a megyei bajnokságot. Az utolsó évben három korábbi NB1-es játékosuk is szerepelt a csapatban: a védelemben Farkas István, a támadósorban Eugène Salami és Balog Marcell. (Forrás: Balog Péter)

 

A Hajdúböszörmény elleni osztályozó első meccsének videó összefoglalója a KLC-KTE SI jóvoltából.

 

Az első párharcot követően interjút készítettünk Szabó Tibor vezetőedzővel.

 

Herold Trans Ménfőcsanak

Az 1923-ban alapított egyesület már nagyon  rég szerepelt utoljára a harmadosztályban. A csanakiak szoros küzdelemben nyerték meg a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságot.

Az SBTC elleni osztályozó első meccsét követően interjút készítettünk Mayer János vezetőedzővel.

A visszavágó videó összefoglalója a nogradifutball.hu jóvoltából:

 

Szécsi József

 

Be the first to comment

Leave a Reply