Tatabányai SC – Bicskei TC 2-0 (1-0)

Forrás és fotók: https://2060.blog.hu/


dscf1131.JPGTalán a 34 fokos hőség, talán a nyári szabadságolások és nyaralások csúcsidőszaka lehetett az oka annak, hogy minden várakozás ellenére csak mérsékelt számú nézősereg előtt kezdődött vasárnap este a Tatabánya NB III-as menetelése a Bicskei TC ellen. Mint beharangozónkban megírtuk, 1981-ben még a Real Madrid sem tudott eredményt elérni a legendás – immáron Grosics Gyula emlékére elkeresztelt – stadionban, az utóbbi fél évtizedben pedig szinte minden osztályt megjárt a bányászváros csapata. Végül a saját nevelésű fiatalokra alapozva küzdötték fel magukat a megyei III. osztályból az NB III-ba, tavaly nyáron éppen a bicskei alakulat ütötte el őket a korábbi feljutás lehetőségétől. 

A visszavágás ellenben jócskán sikerült Bekő Balázs csapatának, elrontva ezzel Vukmir Dragan bicskei szakmai igazgató ünnepét, aki éppen a bajnoki rajt napján ünnepelte születésnapját. Az ezúttal is lelkesen drukkoló Bicske Tigers szurkolói csoport látványos transzparenssel, anyanyelvén köszöntötte a Mestert. Hosszas “sakkozás” után a BTC a Szűcs 4 – Marticsek 5, Sötét 5, Horváth 5, Madarász 5 – Dencinger 4, Varga Zs. 5 – Farkas 5, Kákonyi 4, Kürti 5 – Varga Z. 5 összetételben futott ki a zöld gyepre Juhász Bálint (partjelzői Varga Gábor és Urbán Richárd voltak) jelzésére, csereként pedig Németh 4 (62. p. Marticsek helyett), Valentics 4 (66.p. Kürti helyett) és Lassú 0 (78.p. Kákonyi helyett) kapott lehetőséget.

Támadólag lépett fel  a vendégcsapat, de csak kecsegtető lehetőségekig jutott, nem úgy, mint a hazaiak, akik gyakorlatilag az első épkézláb akciójukból megszerezték a vezetést! A 6. percben egy hosszan előre vágott labdára Árvai startolt a késlekedő vendégvédők közül és a késve, ezáltal feleslegesen kiinduló Szűcs felett 17 méterről a kapuba emelt (1-0). A 9. percben Kákonyi futott el a jobb oldalon, beadását Kürti elvacakolta. A 15. percben Farkas M. jobboldali elfutását követő centerezéséről hajszállal maradt le Varga Z és Kürti is a kapu torkában. Két perccel később Varga Zs.-Kákonyi, aztán újra Varga Zs. volt a labda útja, akinek lövése elsuhant a kapu előtt. A 20. percben Varga Zs. már jobban célzott, de 15 méteres lövése a védőkről szögletre pattant. A 32. percben Farkas V. baloldali beadását a teljesen egyedül hagyott Kocsis a kapu fölé fejelte. A 37. percben Varga Zs. lekészített labdáját Kürti lőtte rá 15 méterről, de Kunsági biztos kézzel hárított.

A II. félidőt a hazaiak kezdték jobban, a 48. percben Farkas V. baloldali beadását Kocsis ezúttal mellé fejelte. Az 55. percben Kürti hibázott a hazai kapu előtt, az előre vágott labdával Árvai ugrott ki a vendég védők közül, a késlekedő Szűcs mellett elvitte a játékszert és a kapuba gurította (2-0). A 80. percig kellett várni a következő eseményig, ekkor Varga Zs. jobboldali szabadrúgása elszállt a fejek fölött. A 85. percben Árvai emelt Kocsis fejére, de Szűcs ezúttal mentett. A 88. percben Madarász a Dencingertől visszakapott labdát beadta, Valentics pedig kapásból 15 méterről a kapu fölé bombázott. A hosszabbítás utolsó percében Lassú lőhetett kapura, de Varga Z. leshelyzete miatt sípszó után.

Csapatunk az I. félidőben megnyerhette volna a meccset, de a kínálkozó lehetőségek sorra kimaradtak. Ahogy az már lenni szokott, a Tatabánya három lehetőségéből két gólt szerezve a három pontot begyűjtötte, lélektani pillanatokban betalálva. Jócskán akadtak gyenge teljesítmények a bicskei csapatban, gyanítható, hogy Vukmir Dragan már a jövő héten megkezdi a rotálást, keresve az optimális csapatösszetételt. A nagy számban érkező vendégszurkolók számára nem nagyon” jött át”, hogy a csapat hisz egyáltalán az egy vagy kétgólos hátrányból történő fordításban. A kiegyenlített mezőnymunka ellenére a Tatabánya megérdemelten tartotta otthon taktikus játékával a 3 pontot. Javítási lehetőség a következő héten Nagyatádon, augusztus 9-én vasárnap 17.30-as kezdettel, a parkolóépítési munkák miatt felcserélt pályaválasztói joggal. (tudósított: Venczel József) 

Be the first to comment

Leave a Reply