SC Sopron – Bicskei TC 1-1

Forrás és fotó: https://2060.blog.hu/


Alig dolgozta fel játékos, stábtag és szurkoló a szombati Ferencváros elleni MOL Magyar Kupa mérkőzés élményeit, máris újabb kihívás várt szerdán a kék-sárga bicskei alakulatra. Az éppen a Fradi elleni emlékezetes kupameccs miatt elhalasztott NB III-as bajnoki pótlására a Hűség Városában, Sopronban került sor 3 nappal később. Hibátlan napos időben kelt útra a csapat, amelyben sárga lapok (Dencinger), koronavírus-fertőzés (Horváth) és sérülés (Madarász, Kürti, Török) miatt bőven akadt hiányzó, de – ahogy mondani szokás – itt a lehetőség a bizonyításra azok számára, akiknek az utóbbi időben kevesebb játékperc jutott. A nagy múltú Soproni Városi Stadionban nem kevesebb tétje volt az ütközetnek, minthogy győzelme esetén a Bicske 4 hellyel előrébb rukkolhatott és meg is előzhette riválisát. 

Dragan Vukmir ezúttal a Szűcs 6 – Sötét 7, Radó 6, Vékony 6 – Kákonyi 6, Pekowski 7, Varga Z. 6, Lencsés 5 – Farkas 5, Filipovic 5, Peinlich 5. Csereként Németh 5 (58.p.), Lassú 0 (74.p.), Varga Zs. 0 (88.p.) és Mlinárcsik 0 (88.p.) kapott lehetőséget. A 4. percben Kalmár beadását Szűcs kiütötte Purt elé, aki fölé lőtte. A 6. percben Varga Z. egy gyors szabadrúgás után az alapvonalig futott, beadása kipattant a védőkről Sötét elé, aki visszaemelte Filipovicnak, aki befordult, majd 7 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-1). A 10. percben Gáncs jobb oldali szöglete után Kocsis berobbant és 3 méterről a rövid felső sarokba fejelt (1-1). A 16. percben ismét Gáncs végzett el szögletet, de most a vendégvédők mentettek. A 18. percben Purtot bántották a kaputól 20 méterre, a szabadrúgást Keresztes végezte el, lövése a sorfalról pattant szögletre. A 21. percben Kákonyi jobb oldali beívelését Peinlich mellre vette, majd fölé lőtt. A 42. percben Kákonyi 30 méteres szabadrúgását Sötét fejelte kapura – lesről. A 44. percben Filipovicot fellökték a büntetőterületen belül, a játékvezető 17 méterre vitte ki a szabadrúgást, amit Lencsés lőtt, majd szögletre pattant a játékszer.

A 46. percben labdaszerzés után Varga Z. lőtt 20 méterről, ami a védőkről szögletre pattant. A beívelést Lencsés 20 méterről csúnyán fölé zúdította. Az 55. percben Kákonyi-Varga-Peinlich volt a labda útja, utóbbi 15 méteres lövése fölé szállt. Hosszú küzdelmes időszak után a 81. percben Németh a Kákonyitól kapott labdát 12 méterről lőtte a kapu fölé. A 92. percben Lassút lökték fel a jobb oldalon, a megítélt szabadrúgást Kákonyi ívelte be, Radó térddel továbbította kapura, Rátkai bravúrral kiütötte, a kipattanót pedig Lencsés centikkel lőtte fölé. Összességében igazságos döntetlen született, a bicskei lábakban érződött még a Ferencváros elleni szombati meccs extra terhelése, ugyanakkor az utolsó pillanatokban megnyerhették volna így is a mérkőzést. Folytatás vasárnap 13.00 órakor zárt kapuk mellett hazai pályán a III. ker. TVE ellen. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter)

Be the first to comment

Leave a Reply