Rövidzárlat a meccs végén. Az Ajka elleni mérkőzés kanizsai szemszögből

A lelkes nagykanizsai szurkolókon ezúttal sem múlt semmi. Fotó: Nagykanizsai Olajbányász

 

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 5. forduló

FC Ajka (1.) – FC Nagykanizsa (4.) 5-2 (2-1)

Ajka, 250 néző. Vezette: Jakab G. (Bognár L., Ország).

G.: Oláh (2., 92.), Nagy E. (36.), Csemer (80.), Major (84.), illetve Vittman (5., 57.)

 

Nagykanizsa: Horváth M. – Horváth D., Szabó B., Major M., Horváth B. – Pál D., Csáki (Hetesi) – Vlasics (Szőke D.), Péntek (Kovács Gy.), Lőrincz – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

A forduló előtt listavezető Ajka otthonába látogatott a forduló előtt harmadik helyen álló Nagykanizsa, így mindenféleképpen rangadó elé tekinthettek a csapatok. Schindler Szabolcs legénységének eltökélt célja, hogy jövőre Ajkán ismét másodosztályú meccseket rendezzenek, ugyanakkor a kanizsaiak ennek realizálódásához az NB III-as bajnokság ezen korai szakaszában sem kívántak asszisztálni. A hazaiak hamar vezetéshez jutottak, Vittman Ádám azonban már az ötödik percben egy csúsztatással egyenlített. Az ajkaiak természetesen mentek előre továbbra is, de a vendégeknek is akadt ígéretes lehetősége. A hazaiak végül előnnyel mehettek a szünetre, Vittman viszont fejjel ismét egalizált. A továbbiakban is kulturált futballt mutatott be a Kanizsa, a találkozó hajrájába fordulva azonban rövidzárlat következett játékukban, mivel a vendéglátók még három alkalommal beköszöntek a nagykanizsai csapatnak, így mindhárom pontot otthon is tartották.

– Hetven percig úgy vélem egyenrangú ellenfelei voltunk egy egyértelműen bajnokesélyes együttesnek, mely könnyű gólokkal nyert olyan különbséggel, mely bátran mondhatom, hogy kissé túlzott – hangzott Barna László kanizsai vezetőedző gyors-értékelése.

Polgár László

Be the first to comment

Leave a Reply