Remekül igazolt a Mosonmagyaróvár, amely két edzőmeccset is játszott ma


Január 23-án két edzőmérkőzést játszott a Credobus Mosonmagyaróvár. Varga László együttese előbb a több visszajátszóval (Lehoczky, Varasdi, Osei, Drljo, Georgijevski) megerősített MTK U19-es csapatát fogadta, majd a SFAC-cal találkozott.

A jó erőkből álló fővárosi csapat ellen egy lükető mérkőzésen D’Urso révén az MTE szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Kezman révén egyenlített az MTK. A SFAC ellen Tóth Martin remek gólokat szerezve már az első félidőben mesterhármasig jutott, majd a folytatásban ehhez még hozzátett kettőt. Szalka Dominik mellett Bakos Szabolcs is betalált, utóbbi első meccsén az első gólját is megszerezte mosonmagyaróvári színekben. Ezen a találkozón debütált az első csapat kapujában a még mindig csak 15(!) éves Végh Csanád, aki remek védésekkel, és korához képest rutinos játékkal segítette a csapatot, ráadásul végigjátszott a mérkőzést. Rajta kívül a 17 éves Gáncs Botond és Szimhardt Milán, a 19 éves Balogh Ferenc és Bokor Bence is a kezdőcsapat tagja volt, csereként pedig a 19 éves Benkovich Zsolt és a 18 éves Pandur Gergő és Zömbik Trisztán lépett pályára. Utóbbi szintén most debütált a felnőttek között. Csikócsapatunk végül 7-1-es győzelmet aratott megyei I. osztályú riválisa felett.

A két találkozón három próbajátékos is pályára lépett, az ő sorsukról a következő napokban dönt a szakmai stáb. Az edzőmérkőzéseket Gyergyádesz Márton sérülés, az új igazolás Szabó Zsolt pedig elővigyázatosság miatt hagyta ki.

A Credobus Mosonmagyaróvárra a jövő héten is két edzőmérkőzés vár: Varga Lászlóék szerdán a Haladást, szombaton pedig a Ménfőcsanakot fogadják.

Credobus Mosonmagyaróvár – MTK U19 1-1 (1-0)

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Szabó N., Debreceni, Czingráber, Horváth K., D’Urso, Takács (Benkovich), Jasarevic, Nagy K., Illés, Oláh L. Vezetőedző: Varga László

MTK U19: Varasdi, Guth, Fekete K., Várkonyi B., Kovács P., Lehoczky, Georgijevski, Horváth A., Drljo, Vancsa, Osei. Edző: Horváth Dávid

Az MTE gólját szerezte: D’Urso

Credobus Mosonmagyaróvár – SFAC 7-1 (3-0)

Credobus Mosonmagyaróvár: Végh Cs. – Bokor (Pandur), Bohner, Szű cs A., Szemere, Gáncs (Benkovich), Balogh F., Bakos Sz., Tóth M., Szimhardt M. (Zömbik T.), Szalka. Vezetőedző: Varga László

SFAC: Gyürü – Récsei, Kecskés, Horváth Á., Németh V., Majoros, Németh P., Kulcsár, Varga Sz., Erdősi, Honyák

Az MTE gólszerzői: Tóth M. (5), Szalka, Bakos Sz.

Változások a Credobus Mosonmagyaróvár játékoskeretében:

Érkezett: Bakos Szabolcs (III. Kerületi TVE), Oláh László (Békéscsaba 1912 Előre), Szabó Zsolt (Pápai Perutz FC)

Távozott: Laki Balázs, Kozma Richárd (ESMTK), Nagy Lionel (Csorna), Bölönyi Bence (SZA-BI Qualit Ménfőcsanak?)

Információk az új igazolásokról:

Bakos Szabolcs: A rutinos középpályás legutóbb a III. Kerületi TVE-ben szerepelt, de korábban megfordult a Vasas, a Tatabánya, a Nyíregyháza és a Budaörs együtteseiben is. Az angyalföldieknél 53 mérkőzésen szerepelt az NB I-ben és egy gólt szerzett, emellett pedig 237 másodosztályú találkozón lépett pályára, tapasztalatával tehát sokat segíthet a fiatal mosonmagyaróvári csapatnak.

Oláh László: A 25 éves támadó a Viharsarokból érkezik az MTE-hez. Fiatalként végigjárta a békéscsabai utánpótlás ranglétráját, de játszott a Salgótarján és az Ajka színeiben is. Oláh eddig két pazar idényt produkált az NB III-ban: a 2017/2018-as és a 2018-2019-es szezonban 55 találkozón 40(!) gólt szerzett (28 meccs/21 gól és 27 meccs/19 gól leosztásban).

Szabó Zsolt: A rutinos játékos a Győri ETO-ban nevelkedett és mutatkozott be az NB I-ben, ahol 52 mérkőzésen ötször volt eredményes. Hosszú pályafutása alatt volt a Gyirmót, a Veszprém, a REAC, az SVSE és az Ajka játékosa is, de a legtöbb időt Pápán töltötte el, legutóbb is ott játszott. A magyar futball első három osztályában (NB I-NB II-NB III) 304 bajnoki találkozón 117 gólt szerzett! A másodosztályban egy idény alatt 14, illetve 15 rúgott gól a rekordja, a harmadosztályban pedig 20. Ezt a 2017-2018-as szezonban érte el, amikor a Pápa játékosaként a Nyugati csoport gólkirálya lett. Ősszel csapata házi gólkirályaként hétszer volt eredményes.

Tudósított: Horváth Péter

Be the first to comment

Leave a Reply