Puskás II. – Bicskei TC járási rangadóval indul a “tavasz”


A https://2060.blog.hu/ beharangozója:

A Bicskei TC életében évtizedek óta különös jelentőséggel bírnak a szomszédvárak elleni derbik, az átlagosnál jóval nagyobb tömegeket megmozgató bajnoki mérkőzések. Ki ne emlékezne az elmúlt évtizedekből egy-egy kiélezett hangulatú Szár, Etyek, Mány, Csabdi, Felcsút vagy Alcsútdoboz elleni csatára? Mostanra a Bicskei Járás két kiemelkedő NB III-as gárdájává vált a Puskás Akadémia FC II és a Bicskei TC alakulata, amelyek a tavaszról előrehozott mérkőzésen, november 24-én vasárnap délelőtt 11.00 órai kezdettel mérkőznek meg a Pancho Aréna 4-es számú füves labdarúgó pályáján. 

Különös téttel bír az összecsapás, hiszen mindössze egyetlen pont választja el egymástól a 10. helyen álló BTC-t és a 12. helyezett PAFC-ot. Az augusztusi idénynyitó fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent hozott Bicskén, Varga és Tornyai illetve Komáromi és Skribek góljaival. Egyik csapat sincs bombaformában, hiszen utolsó 4 bajnokijukból egyaránt 3 alkalommal vesztesen vonultak le, sőt a Bicske az elmúlt 360 percben még gólt sem tudott lőni. Ahogy mondani szokták, egyszer biztosan kiszakad a gólzsák, lehet, hogy éppen vasárnap Felcsúton? Vukmir Dragan gondjait tetézi Erdős Gábor 5 sárga lap, viszont Madarász Ádám visszatér hasonló eltiltásából.

Nagy kérdés a szomszédvárban, hogy az NB I-es csapattól hány lejátszó labdarúgó érkezik a keretbe, habár a teljesítmény stabilizálásához az elmúlt hetekben ők sem sokat tudtak hozzátenni. A PAFC intenzív futballt játszik, amit jelez a viszonylag sok lőtt, de kapott gól is. Már 9 alkalommal kapott ki a csapat és ebből négyszer is hazai pályán ajándékozták oda a 3 pontot a vendégcsapatnak. Szélesi Zoltán vezető edzőnek nincs eltiltott játékosa, de a sereghajtó Hévíztől legutóbb elszenvedett váratlan vereség (3-1) után pszichológusi képességeire is szükség lesz a győzelemhez, együttese felrázásához.

Egy biztos: hatalmas érdeklődés mellett (érdemes időben érkezni a helysznre, ahová ingyenes a belépés és büfé is várja a nézőket!) jó mérkőzésre és óriási küzdelemre van kilátás, a mérkőzés győztese a téli szünetre a középmezőny stabil tagjának mondhatja magát, míg a vesztes csapat elkezdhet hátrafelé is tekintgetni. Focifanatikusok számára jelezzük, hogy ugyanezen a napon, az alig 5 kilométerre lévő bicskei Kerecsendi Kiss Márton utcai sporttelepen 13.00 órától Bicskei TC II-Vál idényzáró megyei II. osztályú meccsel folytatódik, majd 17.00 órától Csákvár-Vasas NB II-es mérkőzéssel zárul a focivasárnap, szombaton pedig 17.00 órától a MOL Fehérvár a Puskás Akadémiát fogadja a Sóstó Arénában! (címlapfotónk az augusztus 4-i idénnyitó BTC-PAFC II mérkőzésen készült, fotó: 2060.blog.hu)Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply