Puskás Akadémia FC II-Bicskei TC 7-2 (3-1)

Forrás: https://2060.blog.hu/


pafcii-bicske-12_51011705468_o.jpg

Ősszel remek mérkőzést produkált a két szomszédvár csapata és akkor a Bicske 2-1-es győzelmével otthon tartotta a 3 pontot. Semmi előjele nem volt annak, hogy a visszavágón, a fagyos-napsütéses vasárnapi matinén történelmi “zakóba” szalad bele Csordás Csaba együttese. A PAFC II. ezúttal semmit nem bízott a véletlenre, őszi kezdőcsapatán 8 (!) helyen változtatott, lerakva a “fakóba” Faustino de Melo Weslen Juniort, aki eddig 21-szer volt ebben a bajnokságban kerettag és 7-szer játszott is az NB I-ben. Ganbold Ganbayarnak is van ebben az idényben elsőosztályú mérkőzése és 20 alkalommal a Csákvár NB II-es csapatában is kifutott. Rajtuk kívül Magasföldi Józsefnek, Fodor Marcellnek és Bokros Szilárdnak is van jócskán NB I-es tapasztalata. Ez így együtt már sok volt a Bicskének, amely a múlt héten egyetlen számottevő védelmi hibával veszített (0-1 a VLS Veszprém ellen), ezúttal azonban védelme 25 éves NB III-as negatív kapottgól-rekordot döntve, számolatlanul kapta a gólokat. 

A Bicske ezúttal a Szűcs 6 – Szabó 5, Horváth 3, Sötét 4, Vékony 3, Lencsés 4 – Mlinárcsik 4, Kákonyi 5, Pekowski 5 – Kürti 5, Peinlich 4 összetételben kezdett, csereként Németh 5 (60.p.), Lassú 5 (60.p.), Varga 0 (70.p.), Bajor 0 (70.p.) és Valentics 0 (82.p.) lépett pályára. A hazaiak kaptak előbb lábra, a 4. percben Szűcs és az egyik vendég védő összefutottak a 16-oson kívül Weslen Juniorral, a játékvezető szabadrúgást ítélt kissé jobbról, az alapvonaltól 20 méterre, Magasföldi lövése a sorfalról szögletre pattant. Három perc elteltével egy újabb fault után a másik oldalról következett szabadrúgás, Magasföldi ezúttal jobban célzott és a labda a bal felső sarokba vágódott (1-0). A 15. percben Magasföldi indította Weslen Juniort, aki balról 12 méterről lőtt, de Szűcs remek vetődéssel mentett. A 19. percben Pekowski a jobb oldalról adott be, Lencsés jól emelkedett fel és a kapu közepére fejelte a labdát, Kiss kiütötte, de már csak a gólvonalon túlról (1-1).

A 24. percben Ganbayar Ominger elé tálalt, akinek 20 méteres emelése a kapu fölé szállt. A 26. percben Kákonyi szögletét Sötét mellé fejelte, majd Kákonyit lerántották a jobb oldali 16-os sarok közelében, a szabadrúgást Peinlich végezte el, a lövést Kiss üggyel-bajjal mentette. Az ellentámadás végén a sebességét tekintve egészen más dimenzióból érkező Weslen Junior kilépett és a kifutó kapust kicselezve a kapuba lőtt (2-1). A 32. percben egy előre vágott labdával Ganbayar lefutotta a vendég védelmet és egy jó csel után 10 méterről a kapuba emelt (3-1). A 40. percben Ganbayar került földre a kaputól 20 méterre, Magasföldi szabadrúgása ezúttal nem sikerült, csak a sorfalig jutott. A 43. percben Weslen Junior vágtatott el a jobb szélen, de lövése a kapusról szögletre pattant. 

A II. félidő alig kezdődött el, újabb felcsúti ziccer következett, amikor Weslen Junior beadása a védőkről visszapattant elé, de az ismétlés az oldalhálóban kötött ki. A következő percben Bokros szögletét Szűcs röviden ütötte ki, Kocsis B. pedig fél méterről kipúpozta a hálót (4-1). A 62. percben Weslen Junior volt ellenállhatatlan, elfutása után beadott, amit Szűcs még kiütött, de érkezett Vizler és 6 méterről a kapuba bombázott (5-1). A 72. percben Ganbayar verte meg a vendég védőket, az alapvonal közeléből visszagurított Magasföldinek, aki 15 méterről egyből lőtt a hosszú sarokba (6-1). A 74. percben Lassú a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, a beívelést Kiss kiejtette, a szemfüles Sötét pedig 5 méterről a kapuba gurított (6-2).

A 79. percben Varga-Németh összjáték után az utóbbi lövését Kiss üggyel-bajjal védte. A 80. percben a jobb oldali támadást követő beadás Szűcsről Mlinárcsikra pattant, onnan Gruber elé került a labda, ő pedig nem teketóriázott, 15 méterről a kapuba lőtt (7-2). A 84. percben Ominger nagy erejű 16 méteres lövését reflex mozdulattal ütötte szögletre Szűcs. Ez a mérkőzés nem a vendégekről szólt. A jó képességű, képzett hazaiak átgázoltak a BTC-n, amelynek védelme ezen a napon különösen dekoncentrált volt és hibát hibára halmozott. Óriási sebességkülönbség volt a két csapat között, a minden csapatrészben jobb PAFC II. ilyen arányban is megérdemelten nyert. Most már hátrafelé is tekintgetnie kell a BTC-nek, vasárnap 14.30-kor az a Balatonfüred érkezik, amely mindössze 2 ponttal követi a fejér megyeieket a bajnoki tabellán. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter, fotó: ifj. Döme László/Puskás Akadémia Facebook)

Be the first to comment

Leave a Reply