Pécsi győzelem a rangadón


Varga Zoltán tudósítása

Dunaújváros PASE – Pécsi MFC 0-2 (0-1)

Rangadóra került sor a Közép csoport 13. fordulójában. A listavezető PMFC látogatott a 3. helyezett Dunaújváros otthonába.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, nekiestek a hazaiaknak, akik védekezésre kényszerültek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, jól hatástalanított a dunaújvárosi védelem. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebb lett a találkozó, Bíró megiramodása okozott riadalmat a pécsi védelemben. A félidő derekán újra vendégfölény alakult ki, gyorsan felértek a hazaiak kapujához, sorra jöttek a veszélyes beívelés, szögletek. A 32. percben egy szöglet után nem tudtak tisztázni a hazai védők, Geiger lőtt a hálóba. 0-1
Vezetésük után sem álltak vissza a vendégek, nyomás alatt tartották a dunaújvárosiakat, megérdemelt vezetéssel tértek pihenőre.

A második félidőre egy támadóbb hazai együttes jött ki a pályára, de Hegedűs révén a pécsiek veszélyeztettek, nem sokkal ment mellé lövése. Gajág az 52 .percben megkapta második sárga lapját.A kiállítás nem zavarta meg a vendégeket, továbbra is irányították a játékot, a hazaiak összehoztak egy büntetőt is, amit Koller a kapu mellé lőtt. A hazaiak próbálkoztak, de támadásban rossz döntéseket hoztak, a passzok nem sikerültek. A hajrához érve Geiger fordult be a kapu előterében de lövését Pokorni lábbal hárította. Hazai oldalról a csereként beállt Busa lőtt mellé a balösszekötő helyéről, majd Szepessy kapu elé gurítását tisztázták a vendégek Reicheld elöl. A 85.percben hibáztak a hazai védők, Kónya D. lövése utat talált a kapuba. 0-2

A mérkőzés összképe alapján megérdemelt pécsi győzelem született, hiába játszott majd egy félidőn át emberelőnyben a dunaújvárosi csapat.

Mérkőzés adatlap


Be the first to comment

Leave a Reply