Nem vállalta a Hajdúböszörmény, így NB3-as a Hódmezővásárhelyi FC

Biztossá vált, hogy megőrizheti NB III-as tagságát a Hódmezővásárhelyi FC felnőtt csapata.

Forrás: http://www.oldalvonal.hu

A gárda a Közép csoportban elért helyezése alapján ugyan búcsúzni kényszerült a harmadosztálytól, azonban az elmúlt időszakban több visszalépés is történt. Előbb a Sopron és az MTK II. döntött úgy, hogy nem szeretnének ebben az osztályban indulni, a helyükre a Salgótarján és a Szabadkikötő kapott felkérést. Az elmúlt héten pedig a Méhkeréki SE jelentett csődöt, holott megnyerték a Békés megyei I. osztályt és helyük lett volna az NB III-ban. Az így megüresedett helyre a Hajdúböszörmény labdarúgó csapatát kérte fel az MLSZ, a klub azonban nem élt a lehetőséggel. A feltöltési listán, így a HFC volt a soron következő, a kék-sárgák pedig élnek a lehetőséggel és maradnak a harmadik vonalban.

„A koncepció változatlan marad, a helyi kötődésű, vásárhelyi fiatalokra és az NB III-ból itt maradt vásárhelyi játékosokra építjük a csapat gerincét. Ettől függetlenül 1-2 környékbeli játékos maradhat vagy csatlakozhat a kerethez. Arra nincs lehetőség, hogy messzebbről is hozzunk ide játékosokat, de környékbeli focisták közül lehet, hogy lesz, akit megnézünk és kipróbálunk” – nyilatkozta Horváth Zoltán, a HFC elnöke.
A csapat most komolyabb sebességi fokozatba is kapcsolhat, hiszen az NB III-as küzdelmek már augusztus 4-én indulnak, így alig egy hónap van már csak hátra. A HFC július 2-án már meg is kezdi az alapozást és gőzerővel készülnek a 2018/19-es NB III-as szezonjukra.

Be the first to comment

Leave a Reply