Nagykanizsai szemmel. Így látta a kettős meccset Varga László


Puskás Akadémia II – FC Nagykanizsa 4-0 (1-0)

Végre megkezdődött a szezon, újra pattog a labda és egy 3 autónyi lelkes kis szurkolócsapat kerekedett fel hogy győzelemre segítse csapatát. Mindemellett az élet úgy hozta hogy egy bónus mérkőzés is szerepelt az étlapon de erről majd később.

A mérkőzés nem úgy indult hogy az lesz a vége ami, hiszen az első félidő első harmadának jó részében enyhe mezőnyfölényben játszott a Kanizsa. Valamelyest többet is birtokolták a labdát jórészt a hazaiak térfelén pattogott a labda. Igaz azonban hogy ez konkrét gólhelyzetben nem nyilvánult meg.

Aztán ahogy lenni szokott a hazaiak az első lehetőségüket gólra váltották egy szép támadás végén. Mi tagadás ez megfogta a csapatot és a gólt követő kb 20-25 perc nem a Kanizsáról szólt. Az utolsó harmad vége felé kezdett magához térni újra a csapat, ekkor volt 1-2 helyzet, egy 11-es gyanús szituáció, de egyenlíteni nem sikerült sajnos.

A második játékrész elején 5-6 percnyi játék után a Puskás újra betalált, és bár voltak a Kanizsának próbálkozásai de ezen a délelőtti matiné mérkőzésen valahogy semmi sem akart sikerülni, mitöbb a harmadik hazai találat gyakorlatilag lepadlózta a csapatot, a negyedik pedig már hab volt a tortán!

Mindig mondtam és mondom is hogy egy 4 gólos győzelmet nem kell magyarázni egy ugyanilyen arányú vereséget pedig nem érdemes, de az tény hogy alakulhatott volna másként is ha ….és itt abba is fejezem mert a ha mint olyan tudjuk nem létezik a sportban és másban sem nagyon …..

Bár a mezőnyben a támadások felépítésében nem volt kivetnivaló a csapatunk játékát illetően, de a védekezésre az elkövetkezendőkben több figyelmet kell fodítani, annál is inkább mert mint említettem az élet úgy hozta, hogy bónusként megtekinthettük néhányan a Bicskei Tigers szurkolói csoport társaságában a soronkövetkező ellenfeleink összecsapását, ami egy nagyon élvezetes fordulatos jó hangulatú összecsapás volt.

Bicske – III. Kerület 1-2 (1-0)

A pályaválasztó bicskeiek nagyon agressziv dinamikus játékot produkáltak és az első félidőben simán eldönthették volna a mérkőzést a rutinos sok NB1-es csatát megért Pölöskei Péter révén, aki a rúgott gólja mellett 3 tiszta helyzetben hibázott. Oda kell figyelni a bicskei csapatra a jövő hét végén, mert nagyon veszélyes ellenfél.

A Kerület a második félidőben pörgött fel és forditotta a maga javára a mérkőzést, de ehhez kellett a bicskeiek látványos és megmagyarázhatatlan visszaesése! Gyors és kraetiv csatárai vannak a Kerületnek nyilván nem véletlenül vannak ott ahol.

Röviden az elkövetkezendő két fordulóban ennél sokkal több kell, védekezésben feltétlenül .

Végezetül mindenképpen szeretnék emlitést tenni arról, hogy ezen a napon 3 szurkolói csoport bizonyította újfent, hogy lehet egymás tisztelete mellett jó hangulatban buzdítani csapatainkat és mindenféle konfliktus nélkül jól érezni magunkat egymással! Köszönjük a bicskei és a III. kerületi srácoknak ezt a szép napot ….

Hajrá Kanizsa!

Be the first to comment

Leave a Reply