Monor SE – Bicskei TC 2-2 (felkészülési mérkőzés)

Forrás: https://2060.blog.hu/


dscf3609_1.JPG

Masszív felkészülési programot alakított ki a bicskei szakmai vezetés 2021 nyarára, amelynek során sorozatban bombaerős csapatokkal mérkőzik meg Csordás Csaba együttese. Az MTK II, az FC Dabas és a Tatabányai SC elleni győzelmet követően szombaton délelőtt a Közép csoportban az elmúlt idényben 8. helyen zárt Monor SE otthonába látogattak a fiúk. A jókora hajnali eső ellenére is kiváló talajú pályán csapatunk Szűcs – Grabant, Mlinárcsik, Vékony, Madarász – Gaszner, Popovics, Dencinger – Kovács Á., Sóron, Kürti összetételben kezdte a szombati matinét. A 7. percben egy bal oldali beadást Popovics szögletre mentett, a beívelést követően Juhász lőtt kapura, de nem okozott gondot a kísérlet Szűcsnek. 

A 20. percben Dencinger indította Kürtit, akit az utolsó pillanatban szereltek a hazai védők. Öt perccel később labdavesztést követően Petrezselyem 20 méterről a kifutó kapus fölött emelt kapura, a gólba tartó labdát Mlinárcsik bravúros mozdulattal, hanyattvetődve rúgta ki a gólvonalról. Félórányi játékidő elteltével egy újabb labdavesztés a középpályán, Annushoz került a labda, aki a bal oldalon elfutott, beadását Juhász 20 méterről mellé lőtte. A 40. percben a megsérülő Kovács Ádámot Németh váltotta. A 43. percben egy újabb elhibázott labdakihozatal után Farkas kapta a labdát a jobb oldalon, két csellel befelé húzott, majd ballal 17 méterről a hosszú felső sarokba kanyarított, úgy, hogy a kapus csak ujjheggyel tudott belepiszkálni a látványos lövésbe (1-0).

A szünetben cserélt csapatunk, Szűcs helyén Kovács D., Dencinger helyén pedig Peinlich folytatta. A II. félidő első eseményeként Sóron lódult meg középen és 20 méterről kissé elhamarkodottan fölé lőtt. Az 56. percben érdekes körülmények között szerezte meg második gólját a Monor. Szögletet végeztek el, hátrafelé passzoltak, amit a mieink csak néztek, a korábban Bicskén is futballozó Nagy Tibor köszönte, beívelt, Hunya pedig 8 méterről a kapuba fejelt (2-0). Az 58. percben Grabantot Bajor váltotta. A 61. percben a soros labdaeladás után Ficsor került helyzetbe, de előle Kovács D. ügyesen hárított. A 72. percben egy jobb oldali beadást Vékony becsúszva tisztázott, de a labda Annus elé pattant, ő pedig 17 méterről fölé lőtt. A következő percben Sóron próbálkozott 16 méteres lövéssel, a blokkról az alapvonalon túlra pattant a labda.

A 83. percben Kürti futott el a bal oldalon, beadását Sóron Némethhez továbbította, ő pedig egy csel után 8 méterről a kapu bal oldalába gurított (2-1). A gól után, a nyílttá váló mérkőzés ellenére is lapot húzott 19-re Csordás, beállt a három fiatal, Vicz, Páli és Nagy  a zuhanyozni induló Mlinárcsik, Popovics és Kürti helyére. Kockázatvállalását – ha felkészülési mérkőzésen egyáltalán nevezhetjük annak – szinte azonnal meglett a jutalma. A következő percben a hosszú előre vágott labdát Németh Sóron elé tolta, aki néhány lépés után 10 méterről, a kapust becsapva a bal alsó sarokba lőtt, ezzel kialakította a végeredményt (2-2).

Remek hajrával sikerült döntetlenre menteni az elvesztettnek látszó meccset az igen fülledt, párás melegben. A sorozatterhelés és az időjárás mindkét csapatból sokat kivett, a Monor a hajrára kissé szétesett, ellenben biztató, hogy éppen ebben az időszakban meg tudott újulni a BTC. Augusztus 1-én Érden kezdi a bajnokságot a Bicske, a főpróbát otthonában tartja július 24-én szombaton 10.00 órától az Iváncsa KSE ellen. (Tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter) 

Be the first to comment

Leave a Reply