Miként alakulhat az NB3 mezőnye? És mikor folytatódhatnak a küzdelmek?


Az MLSZ Elnöksége 2020. május 4-én úgy határozott, hogy

  • A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzései nem kerülnek lejátszásra.
  • A bajnoki táblázatok a jelenlegi állapotuk szerint rögzülnek, a bajnoki csoportok hivatalos végeredmény nélkül kerülnek lezárásra, nincsenek végső helyezések, nincsenek bajnokok, nincsenek végeredmény alapján feljutók kiesők, nincs érem és oklevél díjazás.
  • A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (DEAC, PMFC, Érdi VSE) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre.
  • A záró táblázat utolsó három helyén álló csapatok /Keleten: Hatvan, DVTK II., Ózd (korábban már kizárva), Középen: Tintahalak, Dunaharaszti, Kelen, Nyugaton: MOL Fehérvár II., Hévíz, Balatonlelle/, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (a megszerzett és megszerezhető pontok hányadósa alapján ez a DVSC második csapata) nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.
  • Árnyalja a képet, hogy a határozat szerint a 2020/2021-es idényben az NB3-as bajnokságra nevezhetnek a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai is.

Az NB1 május 30-án folytatódik. Jelenleg így áll a tabella:

Fenti 12 csapat közül jelenleg nincs NB3-as tartalékcsapata a FTC-nek, a Mezőkövesdnek, a Kisvárdának, az Újpestnek, a ZTE-nek és a Kaposvárnak, de az NB2-ből feljutó MTK-nak és Budafoknak sem. A DVTK II., a MOL Fehérvár II., és a DVSC II. ugyan kiesne, de a határozat szerint mégis akár indulhatna az NB3-ban.

A határozat szerint az MLSZ Elnöksége a férfi felnőtt megyei I. osztály bajnokságaival kapcsolatban az alábbiakról döntött: A felfüggesztett megyei I. osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a bajnokságok elmaradt és hátralévő mérkőzései nem kerülnek lejátszásra. A bajnoki tabellák első helyén álló csapatok lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba történő nevezésre.

Bács-Kiskun: Jánoshalmi FC

Baranya: Pécsváradi SE

Békés: Körösladányi MSK

Borsod: Sajóbábony VSE

Budapest: BVSC-Zugló

Csongrád: Szegedi VSE

Fejér: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő

Győr-Moson-Sopron: SC Sopron

Hajdú-Bihar: Monostorpályi SE

Heves: Lőrinci VSC

Jász-Nagykun-Szolnok: Tiszafüredi VSE

Komárom-Esztergom: Tatbányai SC

Nógrád: Salgótarjáni BTC

Pest: Viadukt SE-Biatorbágy

Somogy: Kadarkút KSK

Szabolcs-Szatmár: Nagyhalászi SE

Tolna: Majosi SE

Vas: Vép VSE vagy CVSE-Vulkán Fürdő

Veszprém: BalatonfürediFC

Zala: Olajmunkás SE Gellénháza

Osztályozókról egyelőre nem esett szó, de szinte biztos vagyok benne, hogy ezen 20 csapatnak egy jelentős része nem fogja vállalni az NB3-at, valamint könnyen elképzelhető az is, hogy a 2020/2021-es szezonban az NB1-ben induló csapatok között is lesznek olyanok, amelyek nem kívánnak tartalékcsapatot indítani az NB3-ban. Mindezek figyelembevételével megeshet, hogy a csoportok száma háromról négyre fog nőni az NB3-ban, és akár a csoportok létszáma is változhat, de erről még nagyon korai találgatnunk.

A bajnokság kezdetéről még nincs információ. Tavaly augusztus elején rajtolt az NB3, ha a vírushelyzet megengedi, akkor úgy vélem, hogy idén is ekkortájt lesz a bajnoki rajt, no persze ha ezt a vírushelyzet nem írja felül.

Be the first to comment

Leave a Reply