Megyei bajnokok 2020/21 – 6. rész

Varga Zoltán írása

Külön köszönjük a segítséget Végh Lászlónak!


Hétvégén befejeződtek a BLSZ I. osztály és a Megyei I. osztályú bajnokságok küzdelmei. Az NB3-as licenccel rendelkező bajnokok, információnk szerint ma délig küldhették el nevezésüket az osztályozóra.

START HIBO Nógrád Megyei I. osztály bajnoka: Berkenye SE

A Berkenye SE hazai környezetben fogadta a Pásztó együttesét, amely ellen 3-1 arányú győzelmet aratott – így hiába nyert (1-0) a Mátraterenye csapata is a Nőtincs ellen – a Mohácsi László edzette együttes elhódította a bajnoki címet.

A Berkenye SE nem rendelkezik a harmadik osztályhoz szükséges licenccel, így Nógrád megyéből biztosan nem jut fel senki az NB3-ba.

Forrás: Berkenye SE Facebook

Heves Megyei I. osztály bajnoka: Lőrinci VSC

Az egykor a Ferencvárosban is futballozó Dukon Béla által edzett Lőrinci VSC az utolsó fordulóban Egerszalókon aratott győzelmet (1-0), így elhódította a bajnoki címet. A Lőrinci VSC rendelkezik az NB3-hoz szükséges licenccel. Selypi együttes, a Kinizsi az 1996/97-es bajnokság során szerepelt legutóbb a harmadik vonalban.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

VISZLÓ TRANS Megyei I. osztály bajnoka: Sárosd Kronos Sport

Szép számú közönség előtt került sor szombaton a Sárosd – Mór bajnoki döntőre. A licenccel rendelkező vendégek csak győzelem esetén lehettek volna bajnokok, a félidőben még vezettek. A végig kiélezett küzdelmet hozó rangadó végül 1-1-es döntetlennel ért véget, ami a hazaiak bajnoki címét eredményezte. A Sárosd nem rendelkezik licenccel, így Fejér megyéből sem lesz feljutó.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Tolna Megyei I. osztály bajnoka: Gerjeni SK

Három együttes is pályázott a bajnoki címre az utolsó forduló előtt (Gerjen, Bölcske, Bonyhád), de Búzás Attila csapata nem bízott semmit a véletlenre, hazai pályán magabiztos győzelmet aratott (4-0) a Tevel ellen, ezzel elnyerte a bajnoki címet. Gerjeni csapat (Medosz SE) legutóbb az 1996/97-es bajnokság során szerepelt a harmadik vonal Dráva csoportjában. A Gerjeni SK rendelkezik NB3-as licenccel.

Forrás: Tolna Megyei Hírlap

Zala Megyei I. osztály bajnoka: Tarr Andráshida SC

A Tarr Andráshida SC együttese az 1. percben szerzett góllal múlta felül a Horváth Méh-Kiskanizsa csapatát (1-0), ezzel a várakozásnak megfelelően matematikailag is bebiztosította bajnoki elsőségét.

A klub rendelkezik az NB3-hoz szükséges licenccel, így két év után a Dobos Sándor edzette gárda visszakerülhet a harmadik vonalba.

Forrás: Tarr Andráshida SC Facebook

Komárom-Esztergom Megyei I. osztály bajnoka: Zsámbéki SK

Bajnoki döntőt rendezték Sárisápon, ahol a BSE csapata a listavezető Zsámbéki SK-t fogadta. A hazaiak csak győzelem esetén lehettek volna bajnokok, minden más a vendégeknek kedvezett. Már az első félidőben eldőlt a bajnoki cím sorsa: Sárisápi BSE – Zsámbéki SK 0-4. Bodó László csapata sem rendelkezik licenccel, így biztosan nem lesz feljutó a megyéből.

Forrás: 24 óra

BLSZ I. osztály bajnoka: Kelen SC

A Kelen SC sem bízott semmit a véletlenre, hazai környezetben kiütötte az Ikarus BSE gárdáját (8-0), így hiába nyert a Csepel FC a Főv. Közterület ellen (2-0), Harmati Tamás együttese szerezte meg a bajnoki címet egy pont előnnyel. A klub rendelkezik NB3-as licenccel, így egy év után visszatérhet a harmadik vonalba.

Forrás: Kelen SC Facebook

NB3-as licenccel rendelkező bajnokok (15)

Makó FC, Aqua-Generál Hajdúszoboszlói SE, Tarpa SC, Mohácsi TE 1888, ETO Akadémia, Hidasnémeti VSC, Törökszentmiklósi FC, Sárvár FC, Jánoshalmi FC, Balatonlelle SE, Békéscsaba 1912 Előre II, Lőrinci VSC, Gerjeni SK, Tarr Andráshida SC, Kelen SC

NB3-as licenccel nem rendelkező bajnokok (5)

Tihanyi FC, Vecsési FC, Berkenye SE, Sárosd Kronos Sport, Zsámbéki SK.

Információink szerint június 1-én 11 órakor lesz az osztályozók sorsolása.

Be the first to comment

Leave a Reply