Megszerezte első hazai győzelmét az újonc együttes: Bicske TC – BKV Előre 1-0


A https://2060.blog.hu beszámolója:

A sors rendesen beköszönt vasárnap a bicskei stadionba, hiszen a mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel adóztak a jelenlévők a közelmúltban 55 éves korában elhunyt Heim Károly (Boni) emlékére, aztán lezárult a Bicske Tigers szurkolói csoport által kezdeményezett jótékonysági gyűjtés a fiatal, daganatos betegség miatt végtag-csonkolásra szorult lőkösházi labdarúgó, Orsós Krisztián megsegítésére. A szurkolók által adományozott 125.000,- Ft még a mai napon eljut a címzettnek. És mindeközben a stáb folyamatosan kézben tartva a telefont, várta a riasztást Molnár Viktor mindenórás feleségétől, ha megindulna a szülés, akkor azonnal indulni tudjon a játékos a kórházba (végül a mérkőzés alatt nem kellett lecserélni Vityát). 

Két azonos pontszámmal, a 10. és 12. helyen álló csapat csatájának tétje egyértelműen az volt, hogy a győztes fellép a középmezőny elejére, míg a vesztes lejjebb sodródik a kieső zónába. Ennek megfelelő elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok Maml Zoltán sípszavára, partjelzői Legeza László és Tinnyei Zsolt voltak, míg ezen a napon MLSZ-ellenőr is jelen volt, a korábbi Fradi-, majd Újpest-ikon Wukovics László személyében. Vukmir Dragan nem változtatott csapatán a múltheti mosonmagyaróvári pontszerzés (1-1) után, így a Bicskei TC a Füstös 7 – Adorján 6, Nagy 6, Radó 6, Madarász 6 – Molnár 6, Erdős 5 – Farkas 5, Varga 6, Peinlich 6 – Rigó 6 összetételben kezdett. Csereként Sötét 6 (46.p. Nagy helyett), Tornyai 6 (58.p. Farkas helyett) és Móri 0 (86.p. Varga helyett) kapott lehetőséget.

Az éjszakai kiadós eső után kifogástalan időjárási körülmények között kezdődött a mérkőzés. Az első lehetőség a 10. percben adódott a vendégek előtt, Tóth beadását mentették a hazai védők a gólra éhes csatárok elől. A 13. percben Csanálosi perdítése lesen találta Kálmánt. A 19. percben Radótól kapott labdát Peinlich, a jó ütemű beadásáról lemaradtak a csatárok, így a kapus könnyedén foghatta a labdát. A 23. percben Tóth beadását Balogh lőtte rá, de Füstös mentett, az ellentámadást követően Varga lőtt 20 méterről, Palásthyról kipattant a labda, Rigó viszont elcsúszott a fontos pillanatban. A 35. percben Adorján szerzett labdát Erdősnek passzolt, aki lőtt, centikkel a kapu mellé. A 37. percben Balogh nagy lövését ütötte szögletre a hazai kapus Füstös. A 39. percben Ihos az addigi legnagyobb helyzetet vacakolta el. Egy perccel később Rigó lekészített labdáját Varga mellé trafálta. A következő percben Varga rontott ziccerben. Az I. félidő utolsó eseményeként Nagy mentett szögletre egy vendég akciót, de közben megsérült, le is kellett cserélni.

Az 54.percben Erdős indította Rigót, a lövését Palásthy szögletre ütötte. Az 55. percben remek támadás végén Varga a kapuba lőtt, de Legeza partjelző intésére a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást les címén, pontosabban azért, mert álláspontja szerint a kapus előtt álló valamelyik bicskei játékos akadályozta a védésben a vendégkapust. Mindez kapitális hibának tűnt, főleg az oldalsó szemszögből beintve, egyértelműen szabályos góltól fosztották meg a Bicskét, de a mentálisan erős hazaiak ezen is túl tudtak lépni. A következő percben Adorján beadását Varga mellé lőtte, ez is nagy lehetőség volt. A 62. percben Peinlich passzát Varga remekül átlépte, ezzel Peinlich-hez került a labda, kitűnő lapos beadását pedig Rigó két lépésről a hálóba vágta (1-0). A 65. percben Erdős eladott labdáját követően Sötét szabálytalankodott a kaputól 18 méternyire, a megítélt szabadrúgást Kálmán a sorfalba lőtte. A 70. percben Rigó nagy lövése alig kerülte el a kaput. A 73. percben Peinlich indította remek ütemben Vargát, aki kihagyta az ordító helyzetet.

Maradt izgalom a hajrára is, a hosszabbítás negyedik percében Rosta átadását Balogh a kapu fölé pörgette. Újabb nehéz, de győztes meccsen van túl a BTC és végre megszületett a várva várt első hazai győzelem az NB III-ban. Az I. félidőben inkább a vendégek kerültek többször a hazai kapu elé, de a II. félidőben már a bicskei csapat dominált hosszú időn keresztül, így megérdemeltnek mondható győzelme, különösen a két szabályosan szerzett gólt látva, amiből az egyik lett érvényesítve. Győzelmének köszönhetően a Bicske a 8., ellenfele a 14. helyen várja a 7. fordulót. Folytatás vasárnap, augusztus 15-én 16.00 órakor a Greenplan Balatonlelle otthonában, ahová megfelelő számú jelentkező esetén az egyesület különbuszt indít 13.30-kor.

(Tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter) 

Be the first to comment

Leave a Reply